Valsts svētku pasākumi Rīgas centrā un pilsētas nomalēs (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība aicina apmeklēt Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai veltītus pasākumus gan Rīgas centrā, gan pilsētas nomalēs.

18. novembrī pulksten 13.00 Rīgas Kultūras centrā «Iļģuciems» iedzīvotāji gaidīti svētku koncertā «Sirds dziesmas Latvijai», kurā ar akustisku programmu uzstāsies Atis Auzāns (vokāls, akordeons), Jānis Lemežis (taustiņinstrumenti) un Nelli Bubujanca (perkusijas). Koncerta programmā skanēs gan Ata Auzāna oriģinālkompozīcijas, gan tautā iemīļoti latviešu autoru skaņdarbi un tautasdziesmu apdares. Ieeja bez maksas.

Pulksten 14.00 Kultūras centrā «Imanta» notiks koncerts «Tava sirds ir Tavas mājas». Koncertā muzicēs Uldis Marhilēvičs un Antra Stafecka. Pavadošās grupas sastāvā Dzintars Beitāns (vijole), Raimonds Macats (taustiņi), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti), Modris Laizāns (kontrabass). Bezmaksas ielūgumi uz koncertu vairs nav pieejami.

Pulksten 15.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā svētku koncerts «Saules spēks». Koncertā piedalās Latvijas Nacionālās operas solisti Laura Teivāne (soprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors), Kalvis Kalniņš (baritons), Krišjānis Norvelis (bass), ka arī JVLMA studente Sabīne Krilova (mecosoprāns) un koncertmeistare Inguna Puriņa. Koncerta mākslinieciskais vadītājs profesors Viesturs Gailis, režisors Uģis Brikmanis. Koncerta programmā skanēs Jāņa Mediņa, Jāzepa Vītola, Arvīda Žilinska, Ādolfa Skultes, Marģera Zariņa un Imanta Kalniņa mūzika. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kuri no 15. novembra saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē no 10.00 līdz 17.00.

Pulksten 17.00 kultūras pils «Ziemeļblāzma» Lielajā zālē notiks koncerts «Es nevaru bez zemes šīs», kurā skanēs Māras Zālītes un Kārļa Lāča kompozīcijas solistes Aijas Andrejevas, ģitārista Kaspara Zemīša un pavadošās grupas izpildījumā. Skaistākos Māras Zālītes dzejoļus lasīs aktrise Rēzija Kalniņa.

Pulksten 19.20 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti pie Brīvības pieminekļa uz Svinīgo pasākumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai, kurā piedalīsies orķestris «Rīga» (mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns), «Jasmīnas koris» (mākslinieciskā vadītāja Agita Ikauniece), instrumentālā grupa, solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna un Andris Ērglis. Diriģents Mārtiņš Klišāns. Pulksten 20.00 klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

18. novembrī no 12.00 līdz 16.00 Rīgas Porcelāna muzejs aicina visus interesentus uz Porcelāna veidošanas darbnīcu «Rakstu zīmes». Svētku noskaņai sagatavots īpašs radošās porcelāna darbnīcas piedāvājums – latvju rakstu zīmju veidošana no porcelāna masas. Saņemot 70 g porcelāna masas būs iespēja izveidot kādu no populārākajām etnogrāfiskajām zīmēm - Austras koka, Akas, Saules vai Mēness zīmi. Forma tiek iegūta izmantojot īpaši sagatavotas ģipša formas. Pēc porcelāna apstrādes un apdedzināšanas to varēs izmantot kā oriģinālu suvenīru vai rotu. Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes – mākslinieces Arta Baltā un Astra Kaprāne. Īpašā svētku darbnīcas piedāvājuma cena 6.80 EUR. No 11.00 līdz 18.00 ieeja muzejā bez maksas.

Muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» no 15. līdz 18. novembrim gaidāma «Patriotisma nedēļa», kurā piedāvājam apmeklēt svētku ekskursijas «Idejas par Latvijas valsts veidošanu 20.gs. sākumā». Gadsimtu mija latviešu sabiedrībā iezīmējas kā nacionālās identitātes apzināšanās laiks, kas atspoguļojas gan kultūrā, gan saimnieciskajā dzīvē. Izzinošā pastaigā pa Konstantīna Pēkšēna projektētā nama dzīvokli ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt vēsturiskus faktus par 20.gs.sākuma noskaņojumu un idejām, kā arī iepazīties ar jūgendstila interjeru un apskatīt Jaņa Rozentāla grafiku izstādi. Ekskursijas notiks 15., 16., un 17. novembrī pulksten 16.00. Ieeja 1.00 EUR.

Svētku nedēļas noslēgumā, 18. novembrī pulksten 12.00 un 14.00 muzejs aicina uz pianistes Līgas Eglītes un čellistes Māras Lagzdiņas koncertiem. Savukārt, pulksten 16.00 muzejā koncertēs koklētāju ansamblis «Teiksma». Ieeja koncertos 2.50 EUR.

Latvijas Republikas proklamēšanas 98. gadadienai veltītos pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Svētku pasākumu detalizēta programma publicēta tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, kā arī būs pieejama drukātā veidā pašvaldības kultūras iestādēs un Rīgas Tūrisma un informācijas centros.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu