Izraēlas ministrs izpelnās kritiku par dāvanu Medvedevam (64)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Izraēlas lauksaimniecības ministrs Uri Ariels, kurš uzdāvinājis vizītē esošajam Krievijas premjerministram Dmitrijam Medvedevam bezpilota lidaparātu jeb tā dēvēto tranu, otrdien izpelnījies asu kritiku, jo izrādījies, ka tā izgatavošanā, iespējams, izmantotas slepenas tehnoloģijas.

Ariels pagājušajā nedēļā sarīkoja Medvedevam ekskursiju kādā viņa ministrijas pakļautībā esošā pētniecības centrā un piedāvājis Krievijas premjeram uzdāvināt tur aplūkojamo «tranu», par kuru Medvedevs izrādījis lielu interesi.

Izraēlas televīzijā bija arī vērojami kadri, kuros Medvedevs labpatikā ar tālvadības pulti vada jauno rotaļlietu.

Lai gan Medvedevs dāvanu pieņēma, pagaidām nav skaidrs, vai viņam tā tiks piegādāta.

Izraēlas mediji norāda, ka problēma nav tikai lidaparāta cena - 50 000 ASV dolāru -, bet arī fakts, ka tajā izmantotas tehnoloģijas, kuras nav paredzētas nodošanai citām valstīm.

«Tranu» ražojis spāņu uzņēmums «Alpha Unmanned Systems», kamēr tam uzstādīto termisko kameru piegādājis ASV uzņēmums «Flir», vēsta laikraksts «Jerusalem Post».

Mediji vēsta, ka Medvedevs varētu lidaparātu tomēr saņemt, taču bez tālvadības pults un kameras.

Avīze «Haaretz» ziņo, ka lauksaimniecības pētījumu centrs «Volcani» līdz šim atteicies atdot minētās dāvanas sastāvdaļas.

Tikmēr Lauksaimniecības ministrijas izplatītajā paziņojumā apgalvots, ka dāvanu Medvedevam apstiprinājušas «atbilstošas profesionālas amatpersonas».

Ministrija arī paziņojusi, ka nekavējoties iepirkusi jaunu «tranu», lai aizstātu Krievijas premjeram uzdāvināto, taču mediji norāda, ka tas notiek uz nodokļu maksātāju rēķina.

Izraēlas kustība «Par kvalitatīvu valdību» aicinājusi Arielam samaksāt no savas kabatas par savu dāsno dāvanu.

Arī opozīcijā esošie politiķi nosodījuši ministra izšķērdību.

Nahmans Šai no opozīcijā esošās Cionistu savienības izteicies, ka Ariels, kurš pārstāv galēji labējo partiju «Ebreju mājas», esot ļāvies piemuļķoties, nododot «zināšanas un tehnoloģijas nepareizajām valstīm».

Savukārt Stavs Šafirs, kurš arī pārstāv Cionistu savienību, pieprasījis Ariela atkāpšanos.

«Volcani» un Ārlietu ministrija atteikušies šo gadījumu komentēt.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu