Kas raksturo labu ziemas vējstiklu šķidrumu? (26)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ducis pazīmju, ka ziemai izvēlētais logu mazgātājs ir iztērētās naudas vērts.

1. Laba tīrītspēja. Vējstiklam jābūt labi caurskatāmam, lai vadītājam nav grūtību koncentrēties uz ceļu. Laba vējstiklu šķidruma sastāvā jābūt piedevai, kas novērš produkta pārāk strauju iztvaikošanu un vējstikla apledošanu, lietojot to zemā temperatūrā.

2. Nekaitīgs veselībai. Produkta izejvielas nedrīkst būt kaitīgas veselībai. Tām jābūt no kvalitatīvām, ar likumu atļautām, piemēram, bioetilspirtam, un ar zemu piemaisījumu saturu.

3. Drošs lietotājam. Vējstiklu mazgāšanas šķidruma sastāvā bieži ir arī rūgtinoša piedeva, kas palīdz izvairīties no nejaušas norīšanas.

4. Patīkams aromāts. Smaržvielas ieteicams izmantot minimāli, tādējādi samazinot alerģijas risku auto vadītājam un pasažieriem.

5. Nekaitīgs automašīnai. Virsmaktīvās piedevas, kas nodrošina tīrīšanas īpašības, nedrīkst kaitēt virsbūvei, virsbūvju gumijām, auto vējstiklu slotiņām, auto lukturiem un polimēriem.

6. Draudzīgs videi. Nesatur acetonu, IPA, EDTA, fosfātus, amīnus un nitrītus, tādējādi neradot kaitējumu videi.

7. Atbilstošs likumam. Tāds, kam piemīt pilnīga bionoārdīšanās spēja, atbilstoši ES regulām.

8. Pārbaudīts testos. Par produkta kvalitāti liecina neatkarīgu un autorizētu laboratoriju testu rezultāti vai sertifikāti. Kā piemēru var minēt DECRA sertifikātu, ko piešķir produktam vai produkta izejvielai.

9. Atbilstoši marķēts. Iespēja izsekot produktam tirgū apliecina ražošanas procesa kvalitāti un ražotāja atbildību pret patērētāju.

10. Atpazīstams. Pazīstamu preču zīmju ražotāji parasti neatļaujas piedāvāt nekvalitatīvu produktu, lai nekaitētu savai reputācijai.

11. Pēc iespējas bezkrāsains Maldīgi uzskatīt, ka, jo šķidrums krāsaināks, jo labākas ir tā mazgāšanas un aizsardzības īpašības. Patiesībā vējstiklu šķidruma krāsai nav ne mazākās ietekmes uz tā mazgājošajām, pretsasalšanas vai smaržas īpašībām. Tā ir gluži parasta sintētiskas izcelsmes krāsviela, kas parasti tiek pievienota mārketinga apsvērumu dēļ. Kā ikviens ķīmisks komponents, arī krāsviela nonāk apkārtējā vidē. Lai gan vējstiklu šķidrumu sastāvdaļas ir pārbaudītas un sertificētas, labāk iztikt bez krāsvielas vai ar minimālu tās piedevu.

12. Atbilstoša cena un iepakojums. Lai arī daudzi autovadītāji apgalvo pretējo, tomēr logu mazgāšanas šķidruma cenai ir nozīme. Tāpat kā citās produktu grupās, arī šajā cena ir viens no indikatoriem, kas norāda preces kvalitāti. Tas izskaidrojams ar to, ka lētākiem šķidrumiem ir tikai viena funkcija – nomazgāt stiklu. Lai arī tas uzskatāms par galveno logu mazgāšanas šķidruma uzdevumu, tomēr arī šķidruma sastāvs ir svarīgs. Kvalitatīvi ražotam logu mazgāšanas šķidrumam nav nelabvēlīga iedarbība uz virsbūves lakas kārtu, krāsojumu, stiklu, polikarbonāta detaļām un gumiju (vējstiklu slotiņām un to blīvgumijām, kas nereti nekvalitatīva logu mazgāšanas šķidruma ietekmē ātri saplaisā). Papildus kvalitatīva logu mazgāšanas šķidruma cenu veido videi draudzīgs iepakojums – pēdējā laikā tādi ir pouch jeb mīkstās pakas.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu