Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Cepam dzimšanas dienas kūku! Piecas greznu kūku receptes (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: www.MSDpacientiem.lv

Dzimšanas dienām piestāv kūkas! Cep kopā ar savējiem, būs gardi un krāšņi svētki!

 

Trīstorņu gardums

«Rīgas kūkas garša 2016» finālistu kūku recepte - «Parunāsim. Kafe’tēka» piedāvājums «Trīstorņu gardums»

Biskvīts:

Produkti:

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 6 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana:

  1. Olas dzeltenumu atdala no baltuma.
  2. Baltumu Saputo stingrās putās.
  3. Olu dzeltenumam pievieno cukuru, saputo, pakāpeniski pievieno miltus un tad baltumu iecilā dzeltenumā.
  4. Like cepties 180 grādos.

Vārītais krēms:

Produkti:

  • 0.6l piens
  • 6 olas
  • 15 ēdamkarotes cukura
  • 15 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana:

  1. Pienu liek vārīties olas kopā ar cukuru un miltiem saputo.
  2. Tad, kad piens vārās pievieno sakulto masu.
  3. Atdzesē un sakuļ ar 400gramiem sviesta.

Zefīra krēms: 200gr olu baltumu saputo ar vaniļas cukuru un citronu sulu.

Savāra cukuru sìrupu kuru karstu pievieno lēnā strūklaciņā mikserējot olu baltumu. Tad mikserē apmēram 10 min līdz masa ir tingra in sapuojusies kā zefìrs.

Plūmju ievārījums un dekorācijai – svaigas ogas

 

Kondensētā piena kūka ar skābā krējuma krēmu

Nepieciešams:

  • 1 kārba kondensētā piena ar cukuru
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 400g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Kondensētajam pienam pieliek cepampulveri, miltus un olu, samaisa mīklu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Uz plāts liek cepampapīru, uz tā uzzīmē apli apmēram 25 cm diametrā (vari taisīt lielāku vai mazāku, cik lielu kūku gribi) un liek mīklu, izlīdzina. Cep apmēram 5 - 6 minūtes.Mīklu neliek biezā kārtā - kā pankūku. No mīklas daudzuma iznāks apmēram piecas ripas.

Skābo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un sasmērē kārtās.Var rotāt ar riekstiem, šokolādi, augļiem pēc izvēles.

Skābajam krējumam var pielikt cukuru, bet kārtas ir ļoti saldas, tāpēc tas nav nepieciešams.

 

Mājas šokolādes kūka ar vārīto krēmu

«Rīgas kūkas garšu 2015». fināliste.Ilze Kupča no «Kafeteeka Parunāsim» radījusi torti «Mājas šokolādes kūka ar vārīto krēmu».

Recepte:

Biskvītam: 15 mājas olu, 350g sviesta, 300g cukura, 300g miltu, 10g vaniļas cukura.

No četrām olām atdala baltumu, pievieno dzeltenumam cukuru un miltus, 2 ēd.k. cukura, nedaudz vaniļas cukura un šķipsniņu sāls. Katras sastāvdaļas saputo atsevišķi. Baltumu kuļ gaisīgās putās, dzeltenumu sakuļ ar pārējo cukuru un pievieno miltus. Kad abas mīklas sastāvdaļas ir sakultas atsevišķi, tās viegli samaisa kopā un cep 180 grādos 10-15 minūtes. Šādi izcep trīs biskvīta ripas.

Citas sastāvdaļas: pašvārīts aprikožu ievārījums (1/2 kg aprikožu, 5 ēdamkarotes cukura), 5g vaniļas cukura, melnā šokolāde, ogas vienai biskvīta kārtai.

Vārītam krēmam: 0.6 l piena, 5 olas, 400 gr sviesta, cukurs, milti, vaniļas cukurs.

Pienu uzvāra, pievieno sakultas olas ar cukuru un miltiem. Maisa līdz masa sabiezē. Atdzesē. Pievieno sviestu un sakuļ gaisīgās putās.

Kārto biskvītus pa kārtām - uzsmērē krēmu, tad ievārījumu. Augšējo daļu dekorē ar krēma rozītēm un sezonas ogām.

 

Mājās cepta «Cielaviņa»

Sastāvdaļas

Bezē biskvītam:450g pūdercukura

  • 6 olu baltumi
  • 75g miltu
  • 270g zemesriekstu
  • 2ĒK kartupeļu cietes

Krēmam:

  • 6 olu dzeltenumi
  • 40g cukura
  • 60g ūdens
  • 400g mīksta augstākā labuma sviesta
  • 4 ēd.k. kakao pulvera
  • 100g nevārīta kondensētā piena
  • 50g ruma

Dekorēšanai:

Dekorēšanai var izmantot ko vien sirds kāro, es izmantoju riekstus un šokolādes skaidiņas

Pagatavošana:

Biskvīts:

Cepeškrāsnī uz sausas pannas apgrauzdē riekstus. Atdzesē, atbrīvo no miziņām un ar nazi sasmalcina. Sausā traukā puto olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, puto līdz, apgāžot bļodu otrādāk, olbaltums nekrīt ārā. Tad masā iecilā apgrauzdētos riekstus, izsijātus miltus un kartupeļu cieti.

Uz cepampapīra no masas veido trīs vēlamo formu un lielumu kārtas. Cepeškrāsnī kaltē ~1h 100 grādos.

Krēms:

Ūdeni ar cukuru vāra uz nelielas liesmas līdz veidojas sīrups. Saputo olu dzeltenumus, lēnām pieputojot uzvārīto sīrupu, sviestu un kakao pulveri. Beigās klāt pievieno arī rumu un kondensēto pienu. Krēms gatavs- atdzesē to ledusskapī.

Kad krēms atdzisis un bezē biskvīts ir gatavs, sāk veidot kūku. Krēmu sadala vienmērīgi visām kārtām. Dekorē pēc sirds patikas.

Lai labi garšo un kūst uz mēles!

Mājās cepta «Cielaviņa» ir Līgas recepte, iesūtīta konkursam portālā «Apollo».

 

Rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu

Nepieciešams:

Biskvītam

  • 5 olas
  • 8 ēdamkarotes ar kaudzi «Lāču» rupjmaizes rīvmaizes
  • 5 ēdamkarotes brūnā cukura
  • o,5 tējkarotes malta kardamona
  • o,5 tējkarotes malta ingvera
  • o,5 tējkarotes malta kanēļa
  • Pildījumam
  • 4 skābeni āboli
  • 750 g maskarpones siera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 150 g brūkleņu ievārījuma

Dekoram

2 ēdamkarotes rupjmaizes rīvmaizes

Cepamais papīrs, nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai, apaļā kūkas veidne cepšanai

Pagatavošana:

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus uz brīdi liek vēsumā. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto, kamēr masa dubultojas un kļūst gaiši dzeltena.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Pievieno dzeltenumu masai, un ar mīklas lāpstiņu abas masas sacilā kopā, kamēr mīkla ir viendabīga.

Rīvmaizei pievieno garšvielas un samaisa. Pa ēdamkarotei pievieno rīvmaizi, un ar putojamo slotiņu, viegli apmaisot, visu sacilā kopā.

Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 ° C. Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Veidnē lej mīklu un cep biskvītu ~ 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja kociņš paliek sauss – biskvīts ir gatavs.

Biskvītu izņem no krāsns, atdzesē. Atdzisušu biskvītu ar diegu vai asu garu nazi sadala divās vienādās ripās.

Pagatavo krēmu. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā, pievieno cukuru, kanēli un uz lēnas liesmas sautē, kamēr āboli mīksti. Tie var palikt gabaliņos, ne līdz galam izšķīduši. Kad ābolu masa pilnībā atdzisusi, to saputo viendabīgā krēmā kopā ar svaigo sieru.

Gatavo kūku - vienu biskvīta ripu vispirms apziež ar ievārījumu. Tad klāj virsū ~ pusi krēma. Virsū liek otru ripu, un ar atlikušo krēmu apziež malas un dekorē kūkas virspusi. Gatavu apkaisa ar rīvmaizi.

msdpacientiem.lv

Komentāri (9)
Nepalaid garām
Uz augšu