Deps atbalsta Krievijā notiesāto ukraiņu kinorežisoru Oļehu Sencovu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Interneta vietnē voiceproject.org ir uzsākta kampaņa «Imprisoned for Art» («Ieslodzīti par mākslu»), kurā ievērojami aktieri un mūziķi cenšas pievērst uzmanību politisku motīvu dēļ notiesāto kolēģu liktenim, un Holivudas aktieris Džonijs Deps šajā projektā atbalsta Krievijā notiesāto ukraiņu kinorežisoru Oļehu Sencovu.

Deps ir redzams ar kaklā uzkārtu plāksnīti, uz kuras ir rakstīts «11 05 14 Yakutsk Russia 20 years Voice Project».

Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krimā aizdomās par «teroraktu plānošanu», un pērn augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā Jakutskā.

Tiesa atzina, ka Sencovs esot vainīgs mēģinājumos sarīkot terora aktus Krievijas okupētajā un anektētajā Krimā. Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

Prokuratūra bija prasījusi Sencovam piespriest 23 gadu cietumsodu.

Otram šajā lietā notiesātajam ukraiņu aktīvistam Oleksandram Koļčenko tiesa piesprieda 10 gadu cietumsodu.

Kaut arī nedz Sencovs, nedz Koļčenko nav lūguši piešķirti viņiem Krievijas pilsonību, viņi tika tiesāti kā Krievijas pilsoņi.

Atbalstītāji uzstāj, ka lieta ir safabricēta, bet Eiropas Savienība un ASV pieprasījušas viņus atbrīvot.

Advokāti norāda, ka liecinieki tikuši spīdzināti, lai piespiestu viņus sniegt liecības par Sencova un Koļčenko piedalīšanos Krievijā aizliegtās organizācijas «Labējais sektors» aktivitātēs.

Diviem Sencova un Koļčenko lietas lieciniekiem piespriesti smagi cietumsodi par atteikšanos sniegt liecības tiesā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu