Prezidents: Latvijas valsts sākas mūsu pārliecībā, drosmē, zināšanās un prasmēs (189)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas valsts sākas mūsu pārliecībā un drosmē, mūsu zināšanās un prasmēs, šovakar svētku koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka Latviju radām mēs paši, kad izvirzām savas dzīves mērķus. Mēs radām Latviju katrā savā lēmumā un rīcībā, savā mīlestībā un sirsnībā citam pret citu, Latvijas valsts sākas ar katru no mums, atzīmēja valsts pirmā persona.

"Novembris - Latvijas svētku mēnesis - ir laiks, kas mums to atgādina īpaši spilgti. Ir svarīgi, lai mēs to atcerētos ne tikai svētku brīžos. Daudz būtiskāk ir šo pārliecību, ticību un atbildību par Latvijas nākotni patiesi atrast ikdienā," sacīja prezidents.

Viņš ar gandarījumu atzina, ka Latvijas jaunieši apzinās savu atbildību par valsts nākotni. Viņi iedrošina cits citu gan sapņot lielus sapņus, gan mudina strādāt, lai iecerētos mērķus sasniegtu. Jaunieši būs tie, kuri Latviju veidos tālāk - nākamajā simtgadē, teica Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka Latvija ir droša un stipra valsts, un par to viņš guvis apliecinājumu gan pirms nedēļas, Lāčplēša dienā pieminot visu laiku un paaudžu Latvijas brīvības cīnītājus, gan arī šodien 11.novembra krastmalā notikušajā Latvijas bruņoto spēku parādē, kur kopā ar mūsu karavīriem soļoja jaunsargi no visas Latvijas. Vējonis pauda pārliecību, ka droša un stipra valsts ir vajadzīga mums visiem - mums pašiem un mūsu bērniem. "Mēs esam bagāti. Mums ir sava valsts," uzsvēra valsts galva.

Vējonis aicināja atvērt savu sirdi labestībai un sirsnībai, un lepoties ar tiem, kuri nenogurstoši kalpo savai tēvzemei. "Šovakar valda īpaša svētku gaisotne, kad dziļāk izjūtam patriotismu, kad cenšamies nodot no paaudzes paaudzē emocionālo saiti ar savu tēvzemi, kad patiesi lepojamies ar savu valsti un tās sasniegumiem plašajā pasaulē," uzsvēra Valsts prezidents.

Kā ziņots, šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 98 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Komentāri (189)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu