Video: Pāvests iecēlis 17 jaunus kardinālus (31)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien ceremonijā Vatikānā iecēlis 17 jaunus kardinālus.

Trīs jaunie kardināli ir no ASV, bet pārējie - no dažādām pasaules malām, kur katoļu baznīcai ir jānostiprina savas pozīcijas.

13 jaunie kardināli ir jaunāki par 80 gadiem, un tas nozīmē, ka viņi varēs piedalīties nākamajā slepenajā konklāvā un balsot par nākamo katoļu baznīcas līderi vai arī paši uz šo amatu kandidēt. Šos kardinālus dēvē par kardināliem elektoriem.

Viņu vidū ir garīdznieki no ASV, Bangladešas, Beļģijas, Brazīlijas, Centrālāfrikas Republikas, Itālijas, Maurīcijas, Meksikas, Papua-Jaungvinejas, Spānijas un Venecuēlas.

Trīs ASV kardinālu izraudzīšanās var izraisīt «seismiskas pārmaiņas» Savienoto Valstu katoļu baznīcas hierarhijā, izdevumā «Crux» paredz eksperts Džons Alens.

Šie trīs garīdznieki ir no baznīcas «progresīvā spārna», un viņu iecelšana var radīt pretsvaru stiprajam konservatīvajam noskaņojumam ASV kardinālu vidū.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu