Nākamgad premjerministra alga sasniegs 4032 eiro; ministriem - 3828 eiro (1087)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Agnese Gulbe/LETA

Nākamgad ministru amatalga pieaugs no 3580 eiro līdz 3828 eiro pirms nodokļu nomaksas, savukārt Ministru prezidenta alga kāps līdz 4032 eiro.

Šogad Ministru prezidenta amatalga ir 3771 eiro, bet ministru amatalga ir 3480 eiro. Šīs algas ik gadu mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem vidējā alga valstī 2015.gadā bija 818 eiro, bet Ministru prezidenta darba samaksa 2017.gadā saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu tiek aprēķināta, vidējo algu reizinot ar koeficientu 4,93. Ministru darba samaksa 2017.gadā aprēķināma, vidējo algu reizinot ar koeficientu 4,68.

Tādējādi ministru amatalga 2017.gadā plānota 3828 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, bet Ministru prezidenta amata alga varēs sasniegt 4032 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Mainoties valstī strādājošo vidējai darba samaksai, ik gadu tiek pārskatīts valsts amatpersonu atalgojums. Amatpersonu algas apmērs ir piesaistīts valstī strādājošo vidējās darba samaksas izmaiņām. Atalgojums tām tiek pārskatīts katru gadu un saistīts ar tautsaimniecības attīstību. Ja ekonomika un algas iedzīvotājiem pieaug, pieaug arī likumā minēto amatpersonu atalgojums. Savukārt, ja samazinātos strādājošo vidējais atalgojums, attiecīgi tiktu samazināta arī amatpersonu amatalga. Šis princips nostiprināts Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, un tas attiecas arī uz vairākām citām amatpersonām.

Komentāri (1087)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu