Ratass: Krima ir okupēta; Centra partijas un «Vienotās Krievijas» līgums nedarbojas (153)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievija ir okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu, un pašreizējā Igaunijas un Krievijas attiecību situācijā Centra partijas un Krievijā valdošās «Vienotās Krievijas» sadarbības līgums nedarbojas, pirmdien parlamenta deputātiem apliecināja Igaunijas premjera amata kandidāts un Centra partijas līderis Jiri Ratass.

«Krimas jautājums ir svarīgs. Tas būs svarīgs tikmēr, kamēr Krima būs okupēta, un to nedrīkst izslēgt no Rīgikogu darba kārtības. Jā, Krima ir okupēta,» atbildot uz parlamenta deputātu jautājumiem sacīja Ratass.

«Es skaidri atbildēju, ka pirms desmit gadiem parakstītais protokols nedarbojas, tas ir izņemts no darba kārtības, iesaldēts līdz brīdim, kamēr starpvalstu attiecības būs tādas, kādas ir pašlaik,» viņš piebilda, komentējot līgumu ar «Vienoto Krieviju».

Jau vēstīts, ka Ratass iepriekš paziņoja, ka ārvalstu medijos nonākušās runas par Igaunijas prorietumnieciskās valdības nomaiņu ar prokremlisku, ir meli.

Pēc tam, kad Ratass Centra partijas, kas kopš 2007.gada ir parlamenta opozīcijā, līdera amatā nomainīja tā ilggadējo vadītāju Edgaru Savisāru, sašūpojās arī Igaunijas valdība.

Igaunijas līdzšinējā valdība Reformu partijas līdera Tāvi Reivasa vadībā demisionēja 9.novembrī pēc tam, kad piecas no sešām parlamentā pārstāvētajām partijām izteica premjeram neuzticību, vainojot viņu par stagnāciju valstī un nespēju pieņemt valstij svarīgus lēmumus.

Pirmdien Centra partija un divas līdzšinējās valdošās koalīcijas partijas - «Tēvzemes» un «Res Publica» savienība un Sociāldemokrātiskā partija - parakstīja jaunās valdības koalīcijas līgumu.

Svētdien Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida uzaicināja Ratasu veidot jauno valdību. Pirmdien parlamentā gaidāms balsojums par to, vai pilnvarot Ratasu veidot jauno valdību.

2004.gada nogalē Igaunijas Centra partija ar «Vienoto Krieviju» Maskavā parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz attīstīt abu politisko organizāciju sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās.

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu