Bezdarbnieka statusu zaudēs, arī iesaistoties nereģistrētajā nodarbinātībā (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kas nosaka, ka persona bezdarbnieka statusu zaudēs, arī iesaistoties nereģistrētajā nodarbinātībā.

Pašlaik Nodarbinātības valsts aģentūrai (NVA) nav tiesiska pamata šādos gadījumos atteikt piešķirt vai noņemt bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu. Lai gan NVA saņem informāciju no Valsts darba inspekcijas par nereģistrētās nodarbinātības gadījumiem, kuros iesaistīti bezdarbnieki un darba meklētāji, NVA šo informāciju var izmantot tikai preventīvi, aicinot bezdarbniekus un darba meklētājus pārtraukt dalību nereģistrētajā nodarbinātībā.

Lai mazinātu nereģistrētās nodarbinātības gadījumus, likumā tiks noteikts, ka persona bezdarbnieka vai darba meklētāja statusu zaudē, ja NVA rīcībā ir informācija par to, ka konkrētā persona ir iesaistījusies nereģistrētajā nodarbinātībā neatkarīgi no nodarbinātības ilguma.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu