Foto: Viesi ierodas uz «Spēlmaņu nakts» laureātu apbalvošanas ceremoniju (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Šovakar Dailes teātrī notiks «Spēlmaņu nakts 2015/2016» laureātu apbalvošanas ceremonija, kurā pulcējas aizvadītās sezonas talantīgākie mākslinieki. Viesi ierodas uz ceremoniju.

Jau rakstījām, ka, lai atlasītu pretendentus 17 kategorijās, sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķi - Maija Uzula-Petrovska (žūrijas priekšsēdētāja), Mārīte Gulbe, Silvija Radzobe, Līga Ulberte un kritiķis, laikraksta «Diena» žurnālists Atis Rozentāls.

Šogad balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā tiks pasniegtas Dailes teātra aktieriem Jurim Strengam un Olgai Dreģei par talantīgu, spilgtu un ilggadēju darbu, arī šodien iedzīvinot nerimstošo Smiļģa garu uz Dailes teātra skatuves.

Šogad teātra svētkus apvienos ar Eduarda Smiļģa 130 gadu jubileju, atceroties ievērojamā režisora un aktiera, izrādes tapšanas haosa pārvaldītāja, radošo lidojumu dzīvē un uz skatuves. Jau ceturto gadu šīs norises notiek kopā ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu