Izraēlā ugunsgrēka dēļ masveida evakuācija; iespējams, ļaunprātīga dedzināšana (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas trešajā lielākajā pilsētā Haifā un tās apkārtnē turpinot plosīties krūmāju ugunsgrēkiem, mājas pilsētā pametuši vairāk nekā 60 000 cilvēku, ceturtdien vēsta laikraksts «The Times of Israel».

Liesmām izplatoties vairākos pilsētas apvidos, evakuēti 11 tās rajoni. Armija un policija gatavojas evakuāciju turpināt.

Aptuveni 100 cilvēkiem, kas guvuši ar ugunsgrēku saistītus savainojumus, sniegta medicīniskā palīdzība. Vairums cietušo bija saelpojušies dūmus.

Ugunsgrēka izplešanos pēdējās dienās sekmējis lielais vējš un ieilgušais sausums, turklāt līdzīgi laikapstākļi gaidāmi arī nākamajās nedēļās, brīdināja sabiedrības drošības ministrs Gilads Erdans.

Policija pārbauda versiju, ka ugunsgrēki izraisījušies ļaunprātīgas dedzināšanas rezultātā, «iespējams, nacionālistisku motīvu dēļ», laikrakstam sacīja policijas priekšnieks Roni Alšeihs.

Izraēlas izlūkdienesti pārbauda varbūtību, ka ugunsgrēki izraisīti politisku motīvu dēļ, īpaši Haifas rajonā, vēsta ziņu vietne «Ynet».

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien lūdza Grieķijas un Horvātijas valdības nodrošināt īpašas lidmašīnas, kas varētu līdzēt ugunsdzēsējiem cīnīties ar liesmām.

Palīdzību piedāvājušas arī Itālija, Turcija, Kipra un Krievija, apliecināja valdība.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu