«kim?» Laikmetīgās mākslas centrs gadu noslēgs ar 4 izstādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

«kim?» Laikmetīgās mākslas centrs ar četru mākslinieču personālizstādēm 8.decembrī plkst.19.00 atklās jaunu izstāžu ciklu, informēja centrā.

Jaunajā izstāžu ciklā būs skatāmas divu amerikāņu mākslinieču personālizstādes, kas tapušas sadarbībā ar «kim?» ilggadējo partneri - Ņujorkas mākslas telpu «Art in General». Sāras Magenheimeres izstāde «Viss liekas kā iepirkšanās» sastāvēs no multimediju instalācijas, kurā valoda tiek izmantota kā matērija, aicinot vizuālās mākslas darbus lasīt kā izvērstus teikumus. Savukārt Reičelas Rosinas izstādē «Mana mazā zaļā lapa» būs skatāmi digitāli un analogi attēli, kas, izmantojot programmēšanas valodu, pārtapuši virtuālās realitātes ainavā.

Tāpat tiks atklāta mākslinieces, «kim? Rezidences balvas 2016» ieguvējas Ievas Epneres personālizstāde «Dzīvo atmiņu jūra». Tā pirmo reizi bija skatāma «Art in General», kad māksliniece uzturējās rezidencē Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā. Izstādē video darbos Baltijas piekrastes militārais mantojums kalpojis par izpētes objektu, caur kuru māksliniece iedziļinājusies bijušo armijnieku un vietējo iedzīvotāju likteņos.

Vienlaikus «White Box» programmā būs skatāma Beļģijā dzīvojošās latviešu fotogrāfes Diānas Tamanes izstāde «Ziņojums: 147 no 494». Izstādi veidos instalācija, kas izriet no personīgiem mākslinieces ģimenes stāstiem un rada jaunu mūsdienu pēcpadomju sabiedrības portreta versiju.

Izstāžu ciklā norisināsies arī pavadošo pasākumu programma, tostarp tikšanās ar māksliniekiem un «kim?» Bērnu un jauniešu diena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu