Operā notiks Olgas Žitluhinas iestudējuma «Neatskaties» pirmizrāde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jūlija Žitluhina

Pirmssvētku pasākumā «Viss baltā», kas 12.decembrī plkst.19 notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, pirmo reizi demonstrēs horeogrāfes Olgas Žitluhinas izrādi «Neatskaties», informēja dejas kompānijas «Ārā» pārstāve Maija Uzula-Petrovska.

Šogad pasākums «Viss baltā» norisināsies divās daļās. Pirmajā daļā būs Žitluhinas jaunās dejas izrādes «Neatskaties» pirmizrāde. Horeogrāfe kopā ar mūziķi Juri Kaukuli un dejotājiem Evu Kronbergu, Agati Bankavu un Rūdolfu Gediņu radījusi jaunu izrādi, kuras vadmotīvs ir neatskatīšanās un iešana uz priekšu.

«Pat savā pagātnē var kaut ko pamainīt, kaut ar attieksmi, bet dejā - nē. Savas pēdas nevar labot. Reiz radušos kustību nekad neļaušu mainīt. Vēlos, lai izrādei ideju dod horeogrāfiskā struktūra, nevis otrādi. Lieku sevi rāmjos, lai pabeigtu lietas. Kā pabeigt? Nekad nav bijušas problēmas iesākt, bet - kā pabeigt? Ar katru nākamo izrādi iemācos, kā strādāt uz rezultātu,» pauda Žitluhina.

Savukārt pasākuma otrajā daļā sekos kompānijas «Ārā» dejotāju un horeogrāfu sagatavota darbu programma, kurā uz skatuves darbosies visi kompānijas dejotāji, kā arī viesis no Ķīnas.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu