Izraēlas premjerministra sievu pratina par valsts līdzekļu neatbilstošu tērēšanu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas policija ceturtdien nopratinājusi premjerministra Benjamina Netanjahu dzīvesbiedri saistībā ar apsūdzībām, ka pāris izlietojis valsts finanses privāto tēriņu segšanai, vēsta vietējie mediji.

«Policiju ir sasniegusi jauna informācija, un atbilstoši tai ir palielinājusies liecību bāze, uz kuras pamata var ierosināt lietu pret Netanjahu kundzi,» vēsta Izraēlas sabiedriskais radio.

Viņa vairākas stundas pratināta nacionālās policijas krāpšanas nodaļas galvenajā mītnē Telavivā.

Mediji vēl maijā ziņoja, ka policija ieteikusi izvirzīt apsūdzības Sarai Netanjahu, bet ne viņas vīram, saistībā ar tā dēvēto premjerministra rezidenču lietu.

Sara Netanjahu jau tika pratināta 2015.gada decembrī, pastāvot aizdomām, ka pāris piestādījis valstij rēķinu par dārza mēbelēm un elektroinstalāciju remontdarbiem viņu privātajā villā Cēzarejas kūrortā.

Izmeklēšanā tiek izskatītas apsūdzības, ka valstij bija jāapmaksā privāti pavāri un maltīšu rīkotāji, kas strādājuši ģimenes pasākumos premjera Jeruzalemes rezidencē, ceturtdien vēsta mediji.

Policija izmeklē apgalvojumus, ka premjera sieva izmantojusi valsts naudu, lai maksātu algu slimā tēva kopējam.

Bijušais sulainis arī apsūdzējis Saru Netanjahu, ka viņa piesavinājusies depozīta atmaksu par tukšajām pudelēm, kas nodotas atpakaļ no oficiālās rezidences laikaposmā no 2009. līdz 2013.gadam. Šai naudai bija jāatgriežas valsts kasē.

2013.gadā premjers valstij kompensējis 1000 dolāriem pielīdzināmu summu, tomēr sulainis skaidro, ka kompensējamā summa ir sešas reizes lielāka.

Netanjahu apsūdzības, kas plaši tika apspriestas vietējos medijos, nodēvējis par nomelnošanas kampaņu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu