Daniils jau ir spēris lielu soli uz priekšu, palīdzēsim viņam turpināt attīstības procesu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien ir grūti iztēloties, ka desmitgadīgais Daniils vēl pirms pāris gadiem ne uz ko nav varējis koncentrēties – dzīvojis kā savā pasaulē un negribējis ieraudzīt ne bērnus, ne skolotājus. Iemesls tam ir trīs gadu vecumā uzstādīta diagnoze – autisms. Zēns auga hiperaktīvs, vienmēr kustējās. Viņa uzvedība nepakļāvās nekādai regulēšanai. Individuālu nodarbību ar pedagogu laikā viņš varējis ārdīt visu sev apkārt, un nav bijis iespējams viņu apturēt. Daudzi speciālisti vienkārši atteikušies strādāt ar tādu bērnu.

Tomēr mamma nav zaudējusi cerību. Viņa ir vērsusies pie svētās Sofijas bērnu centra, uzzinot par tā darbību un par ikgadējām nometnēm, ko tas organizē. Sanktpēterburgas un sv. Sofijas bērnu centra speciālistiem ir izdevies atrast pareizu pieeju zēnam. Pēc mammas vārdiem, nodarbojoties sv. Sofijas bērnu centrā, Daniils ir ievērojami izmainījies uz labo pusi: ir sācis pamanīt bērnus, uztvert viņu klātbūtni, viņš ir ieraudzījis un sadzirdējis viņus.

Mamma vienmēr ir centusies attīstīt bērnu, neskatoties uz to, ka daži Latvijas speciālisti ir teikuši, ka ar Daniila diagnozi un uzvedību tas ir bezjēdzīgi. Un te ir uzskatāms rezultāts: zēns, kurš nav varējis mierīgi nosēdēt pat dažas minūtes, tagad ir spējīgs izturēt veselu stundu un nodarboties ar to, ko viņam piedāvā. Pamazām Daniils sāk runāt, izrunā atsevišķas vienkāršas frāzes. Viņš jau prot palūgt to, ko vēlas, parādīt, kur viņam sāp, un tas ievērojami atvieglo kontaktēšanos ar viņu un viņa vēlmju un vajadzību saprašanu.

Sv. Sofijas bērnu centrā Daniils nodarbojas ar fizkultūru, apmeklē keramikas un teātra pulciņus – tagad viņam ir interesanti pavadīt laiku kopā ar citiem bērniem. Tuvākajā laikā centrā tiks uzstādīta jauna aparatūra komunikācijas un koncentrācijas attīstībai, kas varēs palīdzēt Daniilam un citiem bērniem, kuri apmeklē centru.

Nodarbību ar centra speciālistiem apmaksai, kā arī izmeklēšanas iziešanai pie psihiatra un rehabilitācijai Sanktpēterburgā ir nepieciešams savākt naudu. Daniils ir sācis intelektuāli attīstīties, un ir ļoti svarīgi tagad palīdzēt viņam virzīties tālāk, neļaut attīstības procesam apstāties! Lūdzam atsaukties visus, kas var palīdzēt Daniilam Greiškanam attīstīties.

facebook lapā

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar pierakstu «Daniilam Greiškanam»:

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

Banka NORDEA

Konts: LV64NDEA0000084106742

SWIFT/BIC: NDEALV2X

Banka CITADELE

Konts: LV56PARX0017233400001

Paldies visiem, kas atsauksies!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu