Koncerts «Laikiem pāri» - Latvijas simtgadei veltītā festivāla ieskaņa (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2017. gada 26. janvārī notiks Latvijas simtgadei veltītā festivāla «Trīs zvaigznes» ieskaņas koncerts «Laikiem pāri». Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē skanēs mūzika, kas sacerēta Latvijā gandrīz simts gadu laikā. Koncertā piedalīsies maestro Raimonds Pauls, solisti Dināra Rudāne, Dita Lūriņa, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš, Oskars Petrauskis, Orķestris «Rīga» un diriģents Valdis Butāns, kā arī vokālā grupa «Framest». Koncerta režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Aigars Ozoliņš. Atbalsta Rīgas dome.

Orķestris «Rīga» nāk klajā ar Latvijas simtgadei veltītu festivālu «Trīs zvaigznes», kurš no 2017. gada notiks ik gadu novembra mēnesī, ar koncertiem un multimediāliem projektiem gan ieskatoties Latvijas kultūras un mākslas vēsturē, gan rosinot autorus radīt jaunus darbus. Festivāla moto ir: «Trīs zvaigznes debesīs mums mirdz!»

Festivāla ieskaņas koncerts «Laikiem pāri» klausītājiem tiek piedāvāts jau 2017. gada 26. janvārī Latvijas Nacionālajā teātrī.

2017. gads ir 80. jubilejas gads pirmajai pasaulē mazajai foto kamerai «Minox», kuru VEF – Valsts Elektrotehniskā Fabrika sāka ražot Rīgā 1937. gadā. Koncerta pirmajā daļā, skatoties laikiem pāri, skanēs labi zināma un iemīļota mūzika no pagājušā gadsimta 20. un 30. gadiem.

Maestro Raimonda Paula mūzikai veltīta koncerta otrā daļa. Šī būs jau ceturtā programma, kuru Orķestris «Rīga» veido kopā ar maestro un tajā ietvertas dažādos gadu desmitos tapušās maestro vokālās un instrumentālās kompozīcijas. Pie klavierēm – Raimonds Pauls.

No 5. decembra pārdošanā tiek laistas biļetes uz koncertu «Laikiem pāri - Latvijas simtgadei veltītā festivāla ieskaņa» - tās iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk par Orķestra «Rīga» koncertiem mājaslapā www.orkestris.riga.lv

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu