«Flyers» vārtsargs Mesons atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni (1)

LETA/NHL
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Filadelfijas «Flyers» vārtsargs Stīvs Mesons atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta līga. Tikmēr otrās zvaigznes gods atvēlēts Sentluisas «Blues» uzbrucējam Vladimiram Tarasenko, bet par trešo labāko atzīts Sanhosē «Sharks» vārtsargs Mārtins Džonss.

Mesons aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs vidēji ielaida 1,71, ripu un atvairīja 94,5% metienus, palīdzot «Flyers» tikt pie četrām uzvarām. Nedēļu Mesons iesāka ar 45 atvairītiem metieniem un atvairītiem astoņiem no deviņiem «bullīšiem», kas palīdzēja «Flyers» pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārspēt Bostonas «Bruins». Nākamajā mačā Mesons atvairīja 19 ripas, bet Filadelfijas hokejisti ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Otavas «Senators».

Nedēļas nogales pirmajā mačā Mesons tvēra 26 metienus, kas palīdzēja ar 3:1 pārspēt Čikāgas «Blackhawks», bet svētdien viņš atvairīja 30 ripas, palīdzot «Flyers» ar 4:2 pārspēt Nešvilas «Predators». Šosezon Mesons laukumā bijis 21 spēlē, vidēji ielaižot 2,76 vārtus un atvairot 90,4% metienus. Četras uzvaras pēc kārtas ir viena no labākajām sērijām viņa karjerā. Pirms trim gadiem kanādietis uzvarēja piecās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr Tarasenko aizvadītajā nedēļā trīs mačos guva četrus vārtus, šajā rādītājā dalīdams pirmo vietu līgā, un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot «Blues» tikt pie pieciem no maksimāli iespējamiem sešiem punktiem. Tarasenko divi no četriem gūtajiem vārtiem bija uzvaru nesošie. Nedēļu krievu uzbrucējs iesāka ar karjerā sestajiem uzvaras vārtiem pagarinājumā, bet «Blues» ar 4:3 pārspēja Dalasas «Stars». Nākamajā mačā viņš guva trešo «hat-trick» NHL karjerā un atdeva rezultatīvu piespēli, atkārtojot savu rekordu gūto punktu ziņā, kamēr Sentluisas hokejisti ar 5:4 pārspēja Tampabejas «Lightning».

Nākamajā mačā Tarasenko palika bez punktiem, bet «Blues» ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Vinipegas «Jets». Ar 13 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm Tarasenko ir līgas trešais rezultatīvākais hokejists.

Tikmēr Džonss aizvadītajā nedēļā trīs mačos vidēji 60 minūtēs ielaida 1,00 ripu un atvairīja 96,2% metienu. Mačā pret Arizonas «Coyotes» viņš atvairīja 18 metienus, bet «Sharks» pagarinājumā svinēja uzvaru ar 2:1. Nākamajā mačā viņš apturēja 26 metienus, kamēr Sanhosē hokejisti ar 4:1 pārspēja Losandželosas «Knigs».

Piektdien kanādietis atvairīja 31 metienu, kas kaldināja «Sharks» uzvaru 2:1 pār līgas līderi Monreālas «Canadiens». Džonss šosezon 22 mačos ticis pie 13 uzvarām, kas ir dalīts otrs labākais rādītājs līgā. Vidēji mačā viņš ielaidis 1,99 ripas, kas ir piektais labākais rādītājs līgā, kā arī divās spēlēs nostāvējis «sausā», šajā statistikas ailītē dalot septīto vietu.

    Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu