Palīdzēsim Jegoram pamēģināt iemācīties runāt!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dvīnīši Jegors un Varvara Lavrenovi dzīvo Daugavpilī. Atšķirība starp viņiem ir tā, ka meitene ir absolūti vesela, bet zēns ir piedzimis ar galvas smadzeņu smagu hipoksiju, vienkāršāk sakot – skābekļa badu, jo viņa mazais ķermenītis ir bijis trīskārtēji apvīts ar nabas saiti. Puisītim bija ļoti grūti: viņš nevarēja patstāvīgi elpot, ēst, zīst…

Dvīnīšu attīstība ir gājusi divus atšķirīgus ceļus. Varvara auga kā visi pārējie bērni, bet Jegors stipri atpalika attīstībā, un viņam tika uzstādīta diagnoze «bērnu cerebrālā trieka». Tomēr mamma nav padevusies un daudz laika ir veltījusi un arī velta dēla attīstībai.

Tikai Jegora mammas pacietība un neatlaidība kopā ar mediķu profesionālismu ļāvuši Jegoram sasniegt labus rezultātus attīstībā ar viņa diagnozi. Jegors saprot visu, ko viņam saka apkārtējie, un savu spēju ietvaros mēģina izpildīt to, ko viņi prasa. Par spīti diagnozei viņš staigā, kaut gan daudz pūļu tika pielikts, lai zēns sākumā iemācītos sēdēt, pēc tam – rāpot un tikai tad spertu savus pirmos soļus. Lai gan viņa gaita nav tik droša, kā veseliem bērniem, tomēr viņš ir spējīgs paiet patstāvīgi! Jegors nelielā mērā prot pat apkalpot sevi, viņš spēlējas, apmeklē ārstnieciskās vingrošanas nodarbības, viņam patīk zīmēt. Diemžēl, viņš joprojām nerunā.

Bez dvīnes Varvaras Jegoram ir vēl viena māsa – mazā Anna, kura tāpat kā Varvara ir vesela. Abas māsas spēlējas, nodarbojas ar brāli, apkopj un pieskata viņu. Varvara šogad sāka iet skolā, bet Jegors palika bērnudārzā, par pirmklasnieku viņš kļūs tikai nākamajā gadā.

Tagad Jegoram ir nepieciešama Sanktpēterburgas profesionāļu palīdzība. Bērnu ķirurģijas klīnikā un G.Albrehta vārdā nosauktajā invalīdu rehabilitācijas centrā viņu konsultēs ortopēds, vertebrologs un neirologs, kā arī viņu gaida rehabilitācijas kurss un muguras smadzeņu elektrostimulācijas procedūra. Ir iespējams reāli palīdzēt Jegoram: koriģēt gaitu un dāvināt iespēju runāt.

Lūdzam atsaukties visus, kuri var piedalīties līdzekļu savākšanā Jegora braucienam uz Sanktpēterburgu. Piezvanot uz tālruni 90006684 Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Tie, kuri var ziedot lielāku summu – 4,27 eiro, ir lūgti zvanīt uz tālruni 90006560.

vietnes lapā

Saņēmējs: Labdarības fonds «Ticība, Cerība, Mīlestība», reģ. Nr. 50008173931

АS «Swedbank»

SWIFT: HABALV22

Konts: LV05HABA0551037000771

Nordea Bank AB Latvijas filiāle,

SWIFT NDEALV2X

EUR – LV19NDEA0000083088858

USD – LV72NDEA0000083088874

RUB – LV12NDEA0000083088887

Banka Citadele

Konts: LV06PARX0017233430001

Paldies visiem ziedotājiem!

Vēlamies atgādināt, ka Ziemassvētki un Jaunais gads nav vairs aiz kalniem, tāpēc visi, kuri vēlas uzdāvināt dāvanas bērniem ar attīstības traucējumiem, ir lūgti atnest tās uz fonda ofisu, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 83B, darba dienās no pulksten 10 līdz 19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu