Foto: «Anatolijs Danilāns: dakteris ar atvērtu sirdi» atvēršanas svētki (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

8.decembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Senāta zālē notika Pētera Struberga grāmatas «Anatolijs Danilāns: dakteris ar atvērtu sirdi» atvēršanas svētki. Grāmata izdota apgādā «Jumava», un tajā apkopoti gan paša pofesora Danilāna, gan viņa līdzgaitnieku - draugu, kolēģu, ģimenes locekļu stāsti, kas atklāj tautā iemīļotā ārsta personību no dažādiem rakursiem.

Izdevums tapis nepilna gada laikā, un tā iniciators, ceļotājs un astoņu grāmatu autors, Pēteris Strubergs, ir apkopojis un uzklausījis kopskaitā 20 dažādus stāstus par izcilā ārsta dzīves gaitām. Kā stāsta pats autors, iedvesmu grāmatas tapšanai guvis pēc LTV1 raidījuma «Personība. 100g kultūras» noskatīšanās.

Profesors Danilāns ir ne tikai pieredzējis gastroenterologs, RSU Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras emeritētais profesors, Latvijas Gastroenterologu asociācijas prezidents, bet arī daudzpusīga personība, veselīga dzīvesveida popularizētājs, kolorīts stāstnieks, pārliecināts kājāmgājējs, vairāku grāmatu autors. Šī grāmata dos lasītājiem iespēju sekot līdzi šī brīnišķīgā cilvēka un pieredzējušā ārsta dzīves gaitām.

«Biju pārsteigts par autora ieceri šādu grāmatu veidot, bet, izlasot to, biju priecīgs par sirsnīgo noskaņu un humoru, ko autoram izdevās saglabāt. Mani pārņem doma, ka cilvēkam ir jābūt lepnam par paveikto, un šī grāmata liks man darīt savu darbu vēl labāk nekā līdz šim,» smejoties atzīst profesors Danilāns.

Grāmatas atvēršanā piedalījās profesors Anatolijs Danilāns, grāmatas autors Pēteris Strubergs, RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, izdevniecības «Jumava» vadītājs Juris Visockis, profesora Danilāna ģimene, kolēģi, draugi, kas ir grāmatas līdzautori.16.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu