Piedāvā finansējumu 5 īsfilmu tapšanai par Dziesmu un deju svētku tēmu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kino producēšanas kompānija «Baltic Pine Films» izsludina īsfilmu scenāriju konkursu «Baltic Pine Shorts», piedāvājot finansējumu piecu īsfilmu tapšanai, informēja kompānijā.

Scenāristi un režisori īsfilmu projektus var iesniegt līdz nākamā gada 28.februārim. Pieteikumus līdz 31.martam izvērtēs komisija, kuras sastāvā būs «Baltic Pine Films» producenti un neatkarīgie industrijas eksperti. Komisija vērtēs idejas oriģinalitāti, izklāsta kvalitāti, kā arī īsfilmas projekta potenciālu vietējā un starptautiskajā tirgū.

Konkursā tiks izskatīti tikai spēlfilmu projekti, kuros kā sižeta elements izmantoti Dziesmu un deju svētki, turklāt to garumam nav jāpārsniedz 15 minūtes. Filmu žanru izvēle ir brīva, kā arī projekta pieteikums un īsfilma var būt latviešu, krievu vai angļu valodā.

Projekta pieteicējam jābūt vecumā no 18 līdz 45 gadiem, iepriekšēja dalībnieka pieredze režijā vai audiovizuālo darbu realizācijā ir vēlama, taču nav obligāta.

Konkursa galvenā balva ir iespēja kopā ar profesionālu producēšanas kompāniju strādāt pie scenārija attīstīšanas, lai radītu īsfilmu un turpinātu sadarbību īsfilmas izplatīšanā starptautiskā vidē. Konkursa atlases kārtā tiks izvēlēti pieci labākie īsfilmu projekti, un katra projekta tapšanā «Baltic Pine Films» ieguldīs līdz 2000 eiro.

«Baltic Pine Films» ir producēšanas kompānija ar deviņu gadu pieredzi darbā ar starptautiskiem kino, televīzijas un reklāmas projektiem. Konkursa organizatori cer pārvērst iniciatīvu par ikgadēju pasākumu un meklē partnerus un sponsorus finansiālajam, kā arī informatīvajam konkursa atbalstam, lai arī turpmāk sekmētu jauno kino talantu attīstību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu