Palīdzēsim Matvejam aizbraukt uz izmeklējumiem, iespējams, ārsti varēs uzlabot viņa stāvokli!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Devītajā dzīves dienā Matvejam Kiseļovam notika insults – asins izplūdums galvas smadzenēs. Tā kā nelaime notika naktī, tikai no rīta ārsti pamanīja to un uzsāka darbības, lai sniegtu zēnam palīdzību. Viņam tika veikta galvaskausa trepanācija un galvas smadzeņu operācija. Daļa smadzeņu tikusi stipri bojāta insulta dēļ. Ārsti teica, ka pēc tāda bojājuma zēns nevarēs staigāt. Bet, par laimi, regulāru nodarbību rezultātā, tagad Matvejs kustās normāli, gandrīz kā veseli bērni. Insulta sekas novērojamas kā epilepsijas lēkmes, kas notiek līdz šai dienai, divreiz diennaktī: no rīta un vakarā. Zēnam tika uzstādīta diagnoze «autisms», bet neskatoties uz to, viņš ir apmeklējis parasto bērnudārzu, bet tagad – specializētu skolu, kur klase sastāv tikai no pieciem cilvēkiem un ir individuāla apmācīšana.

Agrā bērnībā, divu-trīs gadu vecumā, Matvejs nav īpaši atšķīries no citiem bērniem. Spēlējoties un komunicējot ar viņiem, viņš novēroja, ko viņi dara, un atkārtoja viņu kustības. Mājās mamma pastāvīgi nodarbojas ar dēlu, viņam ir daudz attīstošu rotaļlietu, piemēram, uzmanības koncentrācijai. Matvejs ir hiperaktīvs zēns, viņš ļoti daudz kustas, tāpēc tādas spēles viņam ir sevišķi nepieciešamas.

Pirms skolas Matvejs bijis spējīgs pateikt dažus vārdus. Tagad, diemžēl, viņš izpauž savus lūgumus un emocijas tikai ar skaņām. Saprast dēlu mammai Natālijai palīdz speciāla mape ar kartiņām ar dažādu priekšmetu attēliem. Tā šobrīd ir Matveja valoda.

Visi izmeklējumu rezultāti tika aizsūtīti Sanktpēterburgas neiroķirurgiem, un viņi gaida Matveju Kiseļovu uz izmeklējumu jau nākamā gada sākumā. Iespējams, ka būs nepieciešama ļoti sarežģīta galvas smadzeņu operācija. Lūdzam atsaukties visus, kas var palīdzēt Matvejam Kiseļovam.

fonda vietnē

Saņēmējs: Labdarības fonds «Ticība, Cerība, Mīlestība», reģ. Nr. 50008173931

АS «Swedbank»

Konts: LV05HABA0551037000771

Nordea Bank AB Latvijas filiāle,

EUR – LV19NDEA0000083088858

USD – LV72NDEA0000083088874

RUB – LV12NDEA0000083088887

Banka Citadele

Konts: LV06PARX0017233430001

Paldies visiem, kas atsauksies!

Jau pavisam tuvu ir Ziemassvētki un Jaunais gads. Bērniņi ar attīstības traucējumiem visā Latvijā arī gaida šo brīnišķīgo laiku. Tie, kuri vēlas uzdāvināt kādu lietu, kas varētu viņus iepriecināt: attīstošas rotaļlietas, saldumus, grāmatas, apģērbus – ir lūgti nogādāt dāvanas darba dienās no pulksten 10 līdz 19 uz fonda un sv. Sofijas bērnu centra biroju, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 83B. Ir iespējams ziedot arī naudu, kas tiks izmantota dāvanu iegādei, izmantojot sv. Sofijas bērnu centra rekvizītus:

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

Banka NORDEA

SWIFT/BIC: NDEALV2X

Banka CITADELE

Konts: LV56PARX0017233400001

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu