Foto: «Vilka Vilmāra nešpetnie Ziemassvētki» izrāde svētku noskaņās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Džeina Saulīte

15. decembrī Daugavpils teātrī notika pirmizrāde īpaši Ziemassvētkiem veltītam iestudējumam «Vilka Vilmāra nešpetnie Ziemassvētki», kas turklāt kļuva par Vilka Vilmāra piedzīvojumu triloģijas noslēdzošo daļu. 

Vilka Vilmāra piedzīvojumu stāsts sākās 2013. gadā, kad režisors Māris Korsiets iestudēja izrādi «Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs». Tai sekoja izrāde «Sarkangalvīte un pasaku mežs», kurā Vilks Vilmārs centās apmānīt Sarkangalvīti. Triloģijas noslēdzošajā izrādē «Vilka Vilmāra nešpetnie Ziemassvētki» Vilks Vilmārs nonāk balti sasnigušā mežā, kur trīs sivēntiņi gatavojās šokolādīgi piparkūkainiem svētkiem. Vilks Vilmārs, kā jau parasti, neiztiek bez blēņām un vilta: nolaupīts Ziemassvētku vecītis, burvestības un pārvērtības. Liekas, ka nekas nespēs apturēt vientuļo vilku. Bet pasakām vienmēr ir laimīgas beigas – Vilks Vilmārs spēja laboties un kļuva par labu draugu visiem meža un Sivēnciema iedzīvotājiem.

Izrādes dramatuģiju veidoja Māris Korsiets un Egils Viļumovs, scenogrāfiju un kostīmus – Egils Viļumovs, dziesmu tekstus – Līga Ivanova, Kristīne Veinšteina, horeogrāfiju – Anna Gimbute, mūziku – Staņislavs Šimanskis, gaismas – Sergejs Vasiļjevs.

Lomās: Ritvars Gailums, Inese Ivulāne – Mežale, Zanda Mankopa, Alberts Vecmanis, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Līga Ivanova, Maija Korkliša, Zanda Mankopa, Raimonds Paegle, Mihails Abramovs, Anna Sultanova, Anna Gimbute, Jevgeņijs Mihailovs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu