10 labākie seriāli par mediķiem (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Seriāli par mediķiem patīk visiem. Un, kā nu ne – dzīvības glābšana, smuki dakterīši, vētrainas attiecības un patiesas jūtas spēj aizraut visu vecumu skatītājus. 2016.gada nogalē kanāls «FOX Life» ir apkopojis desmit labākos televīzijas seriālus par mediķiem.

Ātrā palīdzība (ER, 1994 – 2009)

Ļoti iespējams, «Ātrā palīdzība» būs pirmais seriāls, kas nāks prātā, iedomājoties par medicīnas drāmām. «Ātrā palīdzība» piecpadsmit sezonas dominēja NBC tīklā un saņēma 124 «Emmy» nominācijas par aizraujošu un šokējošu sižetu. Katra Maikla Kraitona radītā seriāla epizode atklāj mediķu privāto un profesionālo dzīvi. Tām ir asprātīgi un adrenalīnu raisoši vizuālie risinājumi, kas skatītājiem paver visnotaļ reālu ieskatu straujajā neatliekamās palīdzības pasaulē.

Vecums nenāk viens (Getting On, 2009 – 2015)

Viens no jautrākajiem pēdējo gadu medicīnas seriāliem, kura centrā ir geriatrijas pacienti, kuriem pēdējā stundiņa vairs nav tālu, un mediķi – ārsti, māsiņas, kas par tiem rūpējas. Tādēļ tas ir pārpilns ar ļoti, ļoti melnu humoru, taču brutāli godīgs stāsts. Seriālu «Vecums nenāk viens» izveidoja raidsabiedrība BBC, vēlāk ASV tirgum to adaptēja HBO.

Grejas anatomija (Grey`s Anatomy, 2005 – patlaban)

Iespējams, nebūs nepareizi nejūsmot par «Grejas anatomijas» jaunākajām sezonām, taču seriāls ir vienkārši lielisks. Te apvienotas dziļas romantiskas drāmas un nepatīkami ārstniecības gadījumi, vērojami daudzšķautņaini raksturi. Līdztekus radikālajiem slimību gadījumiem «Grejas anatomijā» ļoti interesanti atklājas dzimumu lomu maiņa, it īpaši, ja salīdzina ar citiem līdzīgiem seriāliem. Gan Kristīna, kura jaunākajās sezonās vairs nepiedalās, gan Meredita ir uz karjeru orientētas sievietes un jūt nepatiku, tiklīdz sarunas skar laulību; partneri viņas bildina, piedāvā nolikt malā darbu, lai rūpētos par bērniem. Seriāla veidotāji nekad nav uzsvēruši, ka stāsta par karjeristiem, vienkārši pieņem kā faktu, ka puse no tēliem tādi ir.

Doktors Hauss (House, 2004 – 2012)

Ir vienkārši pasludināt «Hausu» par seriālu ar skaidri nolasāmu formulu – kāds saslimst, nekas nav saprotams, ārsti diskutē par problēmu, nosaka aplamu diagnozi, pēkšņi, no nekurienes uzrodas Hauss un visu atrisina. Tā šādi šabloniski seriāli «strādā». Konkrētais stāsts lielākoties ir saistīts ar pašu Hausu, kašķīgu, mizantropisku, atkarību pārņemtu ārstu, kuru garlaiko «normālu» veselības problēmu risināšana. To var skatīties visu pēc kārtas kā sterilu drāmu vai arī izvēlēties vienu sēriju un priecāties par to. Iespējams, dažas pēdējās sezonas bija liekas.

Māsa Džekija (Nurse Jackie, 2009 – 2015)

Šis ir seriāls īsti «Showtime» garā, kas bieži piedāvā neviennozīmīgi vērtējamus tēlus un notikumus. Džekija Peitone ir labākā medmāsa slimnīcā, kas katru dienu saskaras ar cilvēkiem grūtos brīžos, narkomāniem, prostitūtām un vienkārši trakajiem. Lai no tā «aizbēgtu», viņa pati lieto spēcīgus nomierinošus medikamentus, kurus piegādā Džekijas draugs. Iespējams, seriāls, kurā apvienoti drāmas un melnās komēdijas elementi, nav radījis lielu revolūciju televīzijā, taču ir gana interesants, lai to pieminētu.

Melnais kods (Code Black, 2015 – patlaban)

Seriāls, kas patlaban skatāms kanālā «FOX Life», stāsta par ļoti noslogotu neatliekamās palīdzības uzņemšanas nodaļu, kurā pacientu pieplūdums krietni pārsniedz slimnīcas spēkus. Nedaudzo ārstu uzdevums ir iespējami ātrāk palīdzēt pilnīgi visiem pacientiem, taču tas ne vienmēr ir iespējams. Tad rodas situācija, ko dēvē par «melno kodu». Nodaļas kontrolētā haosa centrā ir rezidentūras direktore Līenna Roriša, īsts «kovbojs» mediķa uzsvārcī.

Dakterīši (Scrubs, 2001 – 2010)

Nenoliedzami, viena no labākajām «medicīniskajām» situāciju komēdijām sākumā bija vienkārši lieliska. Vienmēr jautra, bieži ākstīga un reizēm līdzīga «Simpsoniem». «Dakterīši» bija komēdija no pirmās līdz pēdējai sekundei, taču tajā bija iekļautas arī dažas ļoti emocionālas ainas. Protams, uzreiz nāk prātā Maikla Dž. Foksa izdarības. «Svētās sirds slimnīcā» arī zināja, kā pasmieties pašiem par sevi. Teju ideāls seriāls.

Mākslīgais skaistums (Nip/Tuck, 2003 - 2010)

Par šī seriāla veidotāju Raianu Mērfiju var domāt daudz ko, taču «Mākslīgais skaistums» ir lielisks. Laikā, kad visi ir apsēsti ar plastisko ķirurģiju, sačukstas par bagātniekiem un slavenībām, kas «guļas zem naža», Mērfijs veido seriālu par šā biznesa aizkulisēm. Par ārstiem, kas ikdienā sievietes padara skaistākas, par viņu attieksmi pret dzīvi un darbu. Par flirtu ar pacientēm, kas ir gatavas uz visu, lai saglabātu zūdošo skaistumu.

Ziemeļu puse (Northern Exposure, 1990 - 1995)

Vairāk komēdija, nekā drāma – seriālā centrā ir dakteris Džoels Fleišmans, kurš parādu dēļ no Ņujorkas pārceļas uz Aļasku. Taču pilsētnieks līdz kaula smadzenēm nespēj piemēroties ikdienai mazā pilsētiņā. Viņš ir pieradis cīnīties lielpilsētas džungļos, un svešā vide dakteri mulsina. Ārstniecība Džoelam, protams, nesagādā nekādas problēmas.

Bērnu slimnīca (Childrens Hospital, 2008 - patlaban)

Interneta vajadzībām tapusi komēdija ar sešu minūšu īsām sērijām perfekti parodē visus dramatiskos medicīnas seriālus. «Bērnu slimnīca» precīzi ataino žanra labākos paraugus un tādēļ ir ļoti smieklīga.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu