Vešņakovam esot vairāki varianti, ko darīt pēc vēstnieka amata atstāšanas (84)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējais Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs vēl neatklāj savus nākotnes plānus pēc esošā amata atstāšanas, norādot, ka iespējamie varianti ir vairāki.

Vēšņakovs savā pēdējā preses konferencē medijiem klāstīja, ka Latviju pametīs gada beigās un neslēpa gandarījumu, ka Jauno gadu varēs sagaidīt Krievijā. Līdz šim, ieņemot vēstnieka amatu, viņš Jauno gadu esot sagaidījis Latvijā.

Runājot par nākotnes plāniem, vēstnieks norādīja, ka vēlas satikties ar cilvēkiem, kurus jau ilgu laiku neesot redzējis, savukārt pēc tam varēšot domāt par nākotnes izaicinājumiem. Varianti esot vairāki, līdz ar to vēstnieks gatavs izvēlēties atbilstošāko.

Turpinot sarunu par Latviju, vēstnieks atzina, ka Latvijā pavadītie gadi viņam bijuši patīkami, jo klimats esot līdzīgs vietai, no kuras nākot. Vēstniekam patīkot arī Latvijas jūra un pludmales. Kopumā savu uzturēšanos valstī viņš raksturo kā patīkamu.

Viņš arī apgalvoja, ka pabijis gandrīz visās Latvijas vietās, turklāt tās ļoti labi arī pazīstot. «Noteikti atgriezīšos Latvijā kā viesis,» viņš sacīja.

Pirms došanās uz Krieviju pašreizējam vēstniekam vēl ir iecerēta tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Paredzēts, ka tikšanās laikā tiks pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu attiecības.

Kā izteicās Vešņakovs, tikšanās laikā varētu tikt pārrunāts arī jautājums par patriarha Kirila iespējamo vizīti Latvijā, kas Vešņakova ieskatā dotu būtisku stimulu savstarpējo attiecību stiprināšanā.

Jau vēstīts, ka Latvija devusi savu piekrišanu tam, ka pašreizējo Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs.

Sagaidāms, ka jaunais Krievijas vēstnieks varētu ierasties Latvijā nākamā gada janvārī. To aģentūrai LETA iepriekš apliecināja arī Krievijas vēstniecībā Latvijā, norādot, ka pēc ierašanās valstī jaunajam vēstniekam būs vairākas tikšanās ar Latvijas amatpersonām.

Vēstnieks Vešņakovs Latvijā sāka darbu 2008.gada februārī.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu parādījās jau vasaras sākumā, kad tika pieļauts, ka Vešņakovu varētu nomainīt Lukjanovs, kurš ir cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu