Slimības dēļ Lielbritānijas karaliene atceļ tradicionālu notikumu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II un viņas vīrs princis Filips ir nopietni saaukstējušies, tādēļ atlikuši tradicionālo braucienu ar vilcienu uz Ziemassvētku svinībām karalienes lauku īpašumā Norfolkā, raidsabiedrību «Sky News» informēja Bekingemas pils preses dienestā.

Karalienes un Edinburgas hercoga tradicionālais brauciens Ziemassvētku brīvdienu pavadīšanai Sendringemas īpašumā, kurš bija plānots trešdien, ir atlikts, jo karaliskais pāris ir «nopietni saaukstējies».

Pāris joprojām atrodas Bekingemas pilī.

Pagaidām nav skaidrs, vai karaliene tomēr dosies uz lauku īpašumu ar vilcienu, bet vēlāk nekā ierasts, vai izvēlēsies doties ar automašīnu.

Otrdien 90 gadu vecā karaliene un 95 gadus vecais hercogs rīkoja tradicionālās Ziemassvētku pusdienas karaliskās ģimenes pārstāvjiem.

Tāpat otrdien tika paziņots, ka karaliene no janvāra vairs nebūs patrons 25 dažādām organizācijām. Viņas vietā patrona pienākumus uzņemsies citi karaliskās ģimenes pārstāvji.

Edinburgas hercogs no daļas patronāžas pienākumu atteicās 2011.gadā, kad viņam apritēja 90 gadu.

Uz tradicionālo Ziemassvētku pasākumu Sendringemā tiek aicināti prominentākie karaliskās ģimenes pārstāvji un reizēm arī seni un tuvi ģimenes draugi.

Karalienes mazdēla prinča Viljama sieva Ketrīna pirmo reizi pasākumā piedalījās pēc kāzām 2011.gadā, tādēļ nav gaidāms, ka uz pasākumu ieradīsies Viljama jaunākā brāļa prinča Harija jaunā draudzene amerikāņu aktrise Megana Mārkla.

Viljams un Ketrīna kopā ar bērniem princi Džordžu un princesi Šarloti šogad Ziemassvētkus nolēmuši pavadīt kopā ar Kembridžas hercogienes vecākiem Midltonu īpašumā. Iepriekšējo reizi uz karalienes rīkoto Ziemassvētku pasākumu viņi neieradās 2012.gadā.

Karaliskās ģimenes vērotāji norāda, ka Kembridžas hercogi tādu izvēli visticamāk izdarījuši, jo viņu bērni vēl ir mazi un karalienes svinību striktā kārtība ar noteiktiem laikiem pastaigām, pusdienām un atpūtu varētu būt viņiem nepiemērota.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu