Atskats uz ASV prezidenta vēlēšanām: Atklāj Klintones vājo pusi (112)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone juta pienākumu kandidēt prezidenta vēlēšanās, neraugoties uz to, ka viņai nebija skaidras kampaņas vīzijas, intervijā laikrakstam «Los Angeles Times» atzina viceprezidents Džo Baidens.

«Man šķiet, ka viņa to tā arī nesaprata,» ceturtdien publicētajā intervijā sacīja Baidens. «Un, starp citu, man šķiet, ka viņai bija ļoti grūti pieņemt lēmumu par kandidēšanu.»

Klintone, visticamāk, kandidēšanu sajuta kā pienākumu un viņas kandidēšanas vēsturiskā daba ietekmēja viņas lēmuma pieņemšanu, skaidroja Baidens.

«Viņa uzskatīja, ka viņai nav citas izvēles, kā vien kandidēt. Tas kā pirmajai sievietei, kurai bijusi iespēja gūt uzvaru cīņā par prezidentūru, es uzskatu, viņai bija īsts slogs,» norādīja viceprezidents.

Vēlētāji raudzījās pēc kandidēta, kurš spēj uzrunāt viņa problēmas, viņš piebilda.

«Es uzskatu, ka mēs ļoti daudziem cilvēkiem - cilvēkiem ar vidusskolas izglītību, pārsvarā baltajiem, bet arī krāsainajiem - neapliecinām, ka mēs saprotam viņu problēmas,» sacīja Baidens.

Demokrātu domāšanā «ielavījies zināms elitārisms», viņš atzina.

«Kādus argumentus mēs dzirdam? Nu, mums ir jābūt progresīvākiem. Es nesaku, ka mums ir jābūt mazāk progresīviem,» sacīja Baidens. «Mums ir jābūt lepniem par to, kur ellē mēs esam, un mēs nedrīkstam ne par sprīdi piekāpties.»

«Tajā pat laikā vienlīdzību uz maizes neuzliksi,» viņš piebilda.

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu