Berlīnes terorakta izpildītājs ar vilcienu devās caur Franciju uz Itāliju (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Videonovērošanas kameru ieraksti apliecina, ka Aniss Amri, kurš ir galvenais aizdomās turamais par Berlīnes terorakta sarīkošanu un kuru nogalināja Itālijas policija, ar vilcienu devies caur Francijas pilsētu Lionu, paziņoja izmeklēšanai pietuvināts avots, kas vēlējās palikt anonīms.

«Vīrietis, kas atbilst slepkavas aprakstam, ceturtdienas, 22.decembra, pēcpusdienā tika manīts uz [Lionas Portdjū] stacijas perona ar cepuri galvā un mugursomu,» sacīja anonīmais avots, apstiprinot plašsaziņas līdzekļos iepriekš izskanējušo. «Izskatās, ka viņš ir viens,» piebilda avots.

Viņš norādīja, ka izmeklētāji joprojām mēģina noteikt, kā 24 gadus vecai Amri no Vācijas galvaspilsētas nonāca Francijā un tad Itālijā.

Jau vēstīts, ka piektdien Milānas pievārtē Itālijas policija nošāva policijas iepriekšējās četras dienas visā Eiropā meklēto Amri, kas tiek turēts aizdomās par 12 cilvēku noslepkavošanu uzbrukumā vienam no Berlīnes Ziemassvētku tirdziņiem.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» uzņēmās atbildību par Berlīnes teroraktu, un apliecināja, ka Milānas apkaimē nošautais cilvēks Berlīnē veica uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam.

Piektdien «Islāma valsts» publicēja video, kurā Amri ir redzams solot padevību grupējuma līderim Abubakram al Bagdadi.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu