«Lauku sētā» ierastais miers izjaukts: Vecie pret jaunajiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Lauku sētā» ierastais miers izjaukts. Ir atgriezušies iepriekš izbalsotie dalībnieki un visi sadalījušies divas frontēs – vecie pret jaunajiem. Mairita liek jaunpienācējiem gatavot brokastis, bet jaunie atsakās to darīt un zibeņi šķīst uz visām pusēm. Dalībnieki viens otram skaita maizes kumosus, un gatavi pat atstāt badā. Visi dalībnieki beidzot rāda savu patieso dabu. Mairita vairs nav jaunpienācēju mīluļu sarakstā. 

«Lauku sētas» vadītājs organizē pusfināla sacensības jaunpienācējiem, jo tikai viens no pāriem varēs palikt «Lauku setā» un cīnīties finālā. Ilzīte un Una, Vija un Ilgvars startē pa pāriem, bet Violetai šajā uzdevumā jātiek gala vienai, jo Sanita kopā ar viņu nav atgriezusies «Lauku sētā».

Sanitas virzienā tiek raidīti skarbi vārdi, jo vienai paveikt uzdevumu ir divas reizes grūtāk, nekā divatā. Uzdevums nav no vieglajiem – pāriem jāpārsit māla podi, kuri pakarināti palielā augstumā un no pārsistā poda jādabū maisiņš ar pupiņām, tās jāsašķiro, tad jāpārcērt malkas bluķis, jādabū koka ripa ar savu vārdu un jāsanes koferi šķūņa augšā. Taču ne visos maisiņos atrodamas pupiņas, dažos slēpjas parasta smilts. Ja dabūts neīstais maisiņš, tad cīņa, lai dabūtu maisiņu ar pupiņām jāsāk no jauna. Una šajā uzdevumā cīnās gandrīz vai kā Arnolds Švarcenegers.

Saimniece nāk klajā ar lielo uzdevumu! Pāriem jāuzrok katram savs iedalītais laukums pagalmā un jāiestāda tur zālīte. Taču ne jāiesēj, bet jāiestāda! Kas nozīmē, ka zālīte jārok no velēnas. Darbs ir ļoti grūts, visi strādā slapjām mugurām, taču viens pāris nolēmis no šī darba izvairīties.

Izbalsošanas ceremonija nekad agrāk nav notikusi tik ļoti saspringtā gaisotnē. Sacensību rezultātā Mairita un Rūdolfs iegūs ļoti stratēģiski nozīmīgu balvu – flomāsteru! Ar šo flomāsteru pāris var dzēst vienu balsi. Rezultātā Mairita un Rūdolfs izdzēš par viņiem nobalsoto balsi un mājās dodas Sandis un Ieva.

Līdz ar Sandi un Ievu mājās devās arī Ilgvars, Vija un Violeta. Tas nozīmē, ka «Lauku sētas» finālā, kas norisināsies 5.janvārī, par uzvaru cīnīsies Rūdolfs un Mairita, kā arī Ilzīte un Una.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu