Nacionāla teātra 581 izrādi šogad noskatījušies 172 602 cilvēki (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Šogad Latvijas Nacionālajā teātrī kopumā nospēlēta 581 izrāde un tās kopumā noskatījušies 172 602 cilvēki, pavēstīja teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

Viņa norādīja, ka aizvadītajā sezonā pieaugusi skatītāju interese par Nacionālo teātri, turklāt uz daudzām izrādēm skatītāju pieprasījums pēc biļetēm pārsniedz iespējamo piedāvājumu.

Vienlaikus Rimšēviča skaidroja, ka Nacionālajā teātrī, sekojot skatītāju pieprasījumam pēc kamerstila izrādēm, ievērojami palielinājies izrāžu skaits mazajos spēles laukumos - par 33 izrādēm vairāk nekā pērn. Aktieru zālei un Jaunajai zālei gada nogalē nācis klāt vēl viens jauns spēles laukums «Šausmu autobuss», kurā tiek spēlēta konkrētā izrāde bērniem.

Spēlētākās izrādes Lielajā zālē ir Valtera Sīļa «Svina garša», kas spēlēta 21 reizi, Valda Lūriņa «Žurkas exlibris» - 20 izrādes un Vladislava Nastavševa «Asins kāzas» - 19 izrādes. Tāpat iecienīts bijis Raimonda Paula jubilejas koncerts, kas noticis 20 reizes.

Jaunā zāle spēlētākā ir izrāde Elmāra Seņkova «Zēns» - 27 izrādes, bet Aktieru zālē Intara Rešetina «Ak, tētīt...» - 21 izrāde.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu