Asinspirts Turcijā: Slepkava uzņēmis draudīgu «pašiņa video» (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas mediji otrdien izplatījuši «pašiņa video», kuru esot uzņēmis vīrietis, kas Jaungada naktī uzbruka vienam no Stambulas naktsklubiem, noslepkavojot 39 cilvēkus.

Domājamais terorists sevi uzņēmis Stambulas Taksima laukumā, taču pagaidām nav skaidrs, vai video filmēts pirms, vai arī pēc slaktiņa naktsklubā «Reina».

Uzbrucējs, kurš joprojām ir brīvībā, vēl nav identificēts, tomēr vairāki turku mediji iepriekš izteikuši pieņēmumu, ka slepkava varētu būt kādas Vidusāzijas valsts pilsonis.

Kā vēsta aģentūra EFE, uzbrucējs esot 28 gadus vecais Kirgizstānas pilsonis Jahe Mašrapovs. Viņš ar sievu un diviem bērniem novembrī no Sīrijas ieradies Turcijas pilsētā Konjā.

Savukārt laikraksts «Haber Turk» vēsta, ka uzbrucējs esot piederīgs Ķīnas uiguru minoritātei. Turcijā viņš esot apmeties Konjā kopā ar sievu un diviem bērniem. Avīze piebilst, ka aizdomās turētā ģimenes locekļi jau esot aizturēti.

Laikraksts «Hurriyet» savukārt vēsta, ka uzbrucējs esot Sīrijā cīnījies teroristu grupējuma «Islāma valsts» rindās un uzbrukumā izmantojis pilsoņkarā apgūtās prasmes.

Jau vēstīts, ka «Islāma valsts» pirmdien uzņēmās atbildību par uzbrukumu naktsklubam.

«Hurriyet» ziņa, ka, spriežot pēc visām pazīmēm, uzbrucējs bijis labi apmācīts ieroču izmantošanā.

Naktsklubā «Reina» viņš ar kalašņikova triecienšauteni paspēja izšaut aptuveni 120 lodes pirms aizbēga.

Uzbrucējs ticis īpaši izraudzīts šim uzdevumam, vēsta «Hurriyet».

Laikraksts piebilst, ka vīrietis Sīrijā mācījies cīnīties pilsētvidē un izmantojis šīs iemaņas uzbrukumā naktsklubam, šaujot atspiežot ieroci pret gurnu, nevis turot kā snaiperis.

Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs pirmdien paziņoja, ka varasiestādēm izdevies iegūt uzbrucēja pirkstu nospiedumu, un pauda cerību, ka viņš drīz tiks identificēts.

«Hurriyet» tikmēr brīdina, ka pašreiz galvenais uzdevums ir notvert uzbrucēju un neitralizēt šūniņu, kas viņu, acīmredzot, atbalsta.

Laikraksts vēsta, ka «Islāma valsts» plānojusi Vecgada vakarā sarīkot uzbrukumu arī Ankarā, bet to izdevies novērst pēc astoņu aizdomās turamo aizturēšanas.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu