Vairākas Latvijas slēpošanas trases šonedēļ plāno atsākt darbu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairākas slēpošanas trases Latvijā šonedēļ plāno atsākt darbu, jo tam varētu būt piemēroti laika apstākļi, uzzināja, aptaujājot slēpošanas trašu pārstāvjus.

«Smeceres sila» vadītājs Gunārs Ikaunieks aģentūrai LETA sacīja, ka «Smeceres sila» trases šobrīd nav pieejamas slēpotājiem, taču šonakt plānots sākt pūst mākslīgo sniegu, un jau piektdien «Smeceres sila» trases varētu sākt darboties. «Šobrīd ir mīnuss grādi un šonakt varēs sākt ražot mākslīgo sniegu, jo dabīgā sniega sega nav pietiekam liela, lai varētu izveidot trases,» teica Ikaunieks.

Pēc viņa teiktā, ja laika apstākļi mākslīgā sniega ražošanai būs labvēlīgi, «Smeceres sila» slēpošanas apļu garums palielināsies. Ja būs pietiekami daudz dabīgā sniega trases var sasniegt līdz pat 30 kilometru garumu.

Slēpošanas kompleksa «Žagarkalns» mājaslapā rakstīts, ka šonakt kompleksā plānots sākt ražot sniegu, bet slēpošanas bāzi iecerēts atvērt piektdien, 6.janvārī. «Žagarkalns» pārstāvji norāda, ka brīvdienas atpūtas kompleksa apmeklētāji pilnīgi un noteikti vara plānot pavadīt uz kalna.

Arī slēpošanas un atpūtas kompleksa «Ozolkalns» mājaslapā teikts, ka «Ozolkalns» darbu plāno atsākt nedēļas nogalē, sestdien 7.janvārī. Ja viss izdosies kā iecerēts, iespējams, atpūtas komplekss slēpotājiem varētu tikt atvērts jau piektdien pēcpusdienā. Ja laikapstākļi izrādīsies labvēlīgi kalna sagatavošanai, sestdien no plkst. 9 līdz 23 strādās abi pacēlāji, zaļā trase, sarkanā tase, kā arī kalns bērniem.

«Riekstukalns» tīmekļa vietnē teikts, lai arī visapkārt ir zemi klāj balts sniegs, diemžēl pagājušā naktī temperatūra nenokritās tik daudz, lai varētu sākt ražot sniegu. «Riekstukalns» pārstāvji norāda, ka ar dabīgo sniegu ir krietni par maz, lai atvērtu trases. Šonakt «Riekstukalns» mēģinās sākt ražot sniegu un, ja tas izdosies, ziņos par atvēršanos.

Ventspils piedzīvojumu parka, kurā darbojas slēpošanas kalns «Lemberga hūte», pārvaldnieka vietniece Inta Lapsiņa aģentūrai LETA teica, ka pagaidām «Lemberga hūte» slēpotājiem nav pieņemama, taču, ja būs mākslīgā sniega ražošanai labvēlīgi laika apstākļi, rīt naktī būs iespējams sākt ražot mākslīgo sniegu un svētdien «Lemberga hūte» varētu būt pieejama apmeklētājiem. «Šodien ir mīnuss viens grāds, pa nakti sola tikpat grādus, mums vajag mīnuss trīs, lai sāktu ražot sniegu. Tā kā mēs skatīsimies, varbūt rīt vakarpusē varbūt sāksim, ja nāks mīnusi,» teica Lapsiņa.

Viņa sacīja - tā kā Ventspilī līdz šim nav bijuši tādi laika apstākļi, lai trasi atvērtu, «Lemberga hūte» šosezon vēl nav sākusi darbu. Līdz ar to šī būs pirmā reize sājā sezonā, kad «Lemberga hūtē» būs pieejamas slēpošanas iespējas.

«Rēķu kalna» darbinieks Aigars Trops aģentūrai LETA sacīja, ka tuvākajās dienās «Rēķu kalnā» plānots sākt ražot mākslīgo sniegu, un, ja viss izdosies kā iecerēts, slēpošanas trase šajā nedēļas nogalē būs pieejama slēpotājiem. «Šonakt sola mīnuss piecus grādus, un varētu sākt ražot sniegu. Vai tas tā būs, to mēs redzēsim,» pauda Trops.

Viņš teica, ka ir grūti prognozēt šīs slēpošanas sezonas rezultātus. Pērn «Rēķu kalns» sāka sezonu 3.janvārī. Trases apmeklētību šosezon ir gūti prognozēt, tā ir atkarīga no laika apstākļiem.

Jau ziņots, ka trešdien naktī un dienā Latvijas lielāko daļu, sākot no rietumiem, skars līdz šim spēcīgākais sniegputenis šajā ziemā. Sinoptiķi brīdina, ka trešdienas vakarā valstī sāks ieplūst lielākais aukstums kopš pērnā gada janvāra.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu