«Charllie Hebdo» ar melno humoru atzīmē slaktiņa otro gadskārtu (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas satīriskais žurnāls «Charlie Hebdo» ar tam tipisku melno humoru ir atzīmējis otro gadskārtu kopš džihādistu sarīkotā slaktiņa šī žurnāla redakcijā Parīzē, kurā tika nošauti 12 cilvēki.

Žurnāla speciālizlaidumā, kas tiek publicēts trešdien, uz vāka ir redzams vīrietis, kas smejoties skatās kāda džihādista Kalašņikova automāta stobrā. Karikatūra parakstīta ar tekstu «2017.gadā, beidzot, gaisma tuneļa galā».

Džihādistu sarīkotajā apšaudē «Charlie Hebdo» redakcijā 2015.gada 7.janvārī tika nogalināti 12 cilvēki, tai skaitā žurnāla galvenais redaktors un karikatūristi.

Otrās gadskārtas numura vāku ir zīmējis «Foolz» – viens no jaunās paaudzes karikatūristiem, kuri aizstājuši slaktiņā nogalinātos.

Slaktiņa pirmo gadskārtu žurnāls bija atzīmējis ar karikatūru, kurā bārdains Dievs tur Kalašņikova automātu, un karikatūrai bija paraksts «Pēc viena gada slepkava vēl nav notverts». Toreiz tika pārdots vairāk nekā miljons šī numura eksemplāru.

Slaktiņu sarīkoja brāļi Saīds un Šerifs Kuaši «Al Qaeda» Jemenas filiāles vārdā. Abi divas dienas pēc tam netālu no Parīzes tika nogalināti apšaudē ar policiju aizturēšanas operācijas laikā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu