Asanžs: Demokrāti zaudēja, jo nebija izraudzījušies spēcīgāko kandidātu (27)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Demokrātu partija pērn zaudēja Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās, jo nebija izraudzījusies spēcīgāko kandidātu, intervijā telekanālam «Fox News», kas tika pārraidīta trešdienas vakarā, sacīja tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs.

«Patiesais zaudējuma iemesls ir tas, ka viņi neizraudzījās spēcīgāko kandidātu. Tas nenotika. Kāpēc tas nenotika? Jo Demokrātu nacionālā komiteja (DNC) vairs nepārstāvēja Demokrātu partijas patiesās intereses,» sacīja Asanžs.

«Tātad mans vēstījums ASV Demokrātu partijai ir šāds - ņemiet mūsu publicēto informāciju, kas liecina par to, kuri ir dažādie spēlētāji un kā viņi strādā DNC, un reformējieties,» viņš piebilda.

«Fox News» žurnālists Šons Hanitijs Asnžu intervēja Ekvadoras vēstniecībās Londonā, kur Asanžs, turpinot cīņu pret izdošanu Zviedrijai, mitinās jau četrus gadus.

ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā «WikiLeaks» publicēja informāciju, kuru hakeri bija nozaguši, uzlaužot Demokrātu partijas datorsistēmas un e-pastus.

ASV izlūkdienesti uzskata, ka kiberzubrukumus veikuši Krievijas valdības hakeri.

Asanžs atsakās doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu