Kārlis ļoti vēlas brīvi staigāt, bet viņa stāvoklis pasliktinās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kārlis un Karlīna ir brālis un māsa un viņiem abiem ir attīstības traucējumi: meitene ir piedzimusi ar Dauna sindromu, bet zēnam ir staigāšanas problēmas, un, diemžēl, situācija pasliktinās. Kārlis ir piedzimis vēlāk par noteikto laiku, kādēļ tā smadzeņu daļa, kas atbild par koordināciju, ir cietusi no skābekļa bada. Bērnībā zēns bieži izgāja rehabilitācijas kursus, un ārsti teica, ka 10 gadu vecumā viņš jau varēs staigāt bez problēmām. Tomēr tagad Kārlim ir 7 gadi, un situācijas uzlabošanos nenovēro.

Līdz 2016. gada vasarai Kārlis varēja paiet (tikai klibojot), bet tagad viņš pārvietojas īsiem gabaliņiem, jo garu ceļu noiet nevar, kā arī nevar ilgi noturēt līdzsvaru. Kārlim uz kājām ir sāpīgi zilumi, jo viņš bieži krīt. Zēnam tika veikti vairāki izmeklējumi, bet, neskatoties uz to, joprojām nav skaidrs, kāpēc bērns ir sācis sliktāk staigāt. Dažreiz, kad zēnam ir stipras sāpes kājās, viņam paliek ļoti grūti, un viņš sāk rāpot nevis staigāt. Mamma ļoti uztraucas: dēlam reizē ar staigāšanas grūtību pastiprināšanos ir sācis izliekties mugurkauls.

Veiksmīgi ārstēt Kārli ar medikamentiem neizdodas, jo ārstu viedokļi par zēnam nepieciešamajām zālēm atšķiras.

Kopumā sanāk, ka šobrīd Latvijā bērnam nevar sniegt palīdzību. Bet situācija nav bezcerīga: Sanktpēterburgā, kur ārstu prakse un pieredze ir plašāka, ir apņēmušies palīdzēt zēnam. Tiek plānots aprīlī aizsūtīt viņu uz Sanktpēterburgas bērnu ķirurģijas slimnīcu izmeklēšanai un rehabilitācijai.

fonda vietnē

Saņēmējs: Labdarības fonds «Ticība, Cerība, Mīlestība», reģ. Nr. 50008173931

АS «Swedbank»

Konts: LV05HABA0551037000771

Nordea Bank AB Latvijas filiāle,

EUR – LV19NDEA0000083088858

USD – LV72NDEA0000083088874

RUB – LV12NDEA0000083088887

Banka Citadele

Konts: LV06PARX0017233430001

Paldies visiem, kas atsauksies!

Nesen no Sanktpēterburgas tika saņemtas labas ziņas: Martins Mencis, kuram tika traumētas muguras smadzenes autoavārijas dēļ, atkopjas pēc traumas. Viņš jau ir izgājis otro muguras smadzeņu elektrostimulācijas kursu, un tas ir devis labu rezultātu: zēns ir spējīgs saliekt kājas ceļgalos. Ir vajadzīgi vēl daži rehabilitācijas kursi, un, pēc Sanktpēterburgas ārstu uzskata, Martins varēs patstāvīgi staigāt. Cerēsim, ka arī Kārlim Lazdānam palīdzēs!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu