LNB kultūras mantojuma digitalizēšanai būs pieejami 14 miljoni eiro (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai (LNB) sagatavot un iesniegt projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma izmantošanai, kas paredzēts kultūras mantojuma digitalizēšanai, aģentūru LETA informēja CFLA.

Kopējais plānotais finansējums ir 14 miljoni eiro, tajā skaitā ERAF finansējums ir 11,9 miljoni eiro, bet valsts budžeta finansējums - 2,1 miljons eiro.

Programmas mērķis ir kultūras satura digitalizācija, tādējādi nodrošinot tam publisku pieejamību. LNB projekts jāiesniedz CFLA līdz 2018.gada 28.decembrim.

Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas ietvaros pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), kura organizē valsts informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldību. VARAM, pārraugot ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu īstenojamās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju programmas, sākotnēji veido sarakstu ar atbalstāmajiem projektiem un iekļauj tos informācijas un komunikācijas tehnoloģiju mērķarhitektūrā.

Arī LNB projekts ir apstiprināts ar Ministru kabineta rīkojumu, kurš paredz šo projektu iekļaut mērķarhitektūrā un kurā projekta izmaksas noteiktas astoņu miljonu eiro apmērā.

Lai nodrošinātu plašāku Latvijas kultūras mantojuma pieejamību sabiedrībai digitālajā vidē un ilgtspējīgu tā saglabāšanu, LNB projekta gaitā īstenos kultūras mantojuma digitalizāciju, pilnveidos darbības procesus un attīstīs centralizētu atvērtu informācijas sistēmu platformu, pilnveidos esošas saskarnes un veidos jaunas.

Projekta īstenošanā kā sadarbības partnerus LNB var piesaistīt Kultūras informācijas sistēmu centru, Latvijas Nacionālo arhīvu un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu