Tramps: Hakeru uzbrukumi neietekmēja prezidenta vēlēšanu rezultātu (113)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien solīja aktīvu rīcību, lai apturētu kiberuzbrukumus, tomēr uzsvēra, ka tie neietekmēja vēlēšanu rezultātus.

To viņš paziņoja pēc tam, kad saņēma informāciju no izlūkdienestiem par Krievijas hakeru darbību prezidenta vēlēšanu procesa laikā.

Tramps neskāra jautājumu par to, vai viņš tagad tic, ka Krievijas hakeri uzlauzuši Demokrātiskās partijas e-pastus un noplūdināja iegūto informāciju tīmekļa vietnei «WikiLeaks».

Viņš tomēr uzsvēra, ka tas «nav ietekmējis vēlēšanu rezultātus».

«Lai arī Krievija, Ķīna, citas valstis, sveši grupējumi un cilvēki konsekventi cenšas izlauzties cauri mūsu valdības iestāžu, uzņēmumu un organizāciju, tostarp Demokrātu nacionālās komitejas, kiberinfrastruktūrai, tam nebija nekādas ietekmes uz vēlēšanu rezultātu,» tostarp nav notikusi nekāda krāpšanās ar balsošanas mašīnām, paziņojumā norādīja Tramps.

Tramps, kurš iepriekš ir apšaubījis izlūkdienestu secinājumus, šo apspriedi nosauca par «konstruktīvu» un pauda atbalstu izlūkdienestu darbam.

Pāris stundas pirms izlūkinformācijas saņemšanas viņš koncentrēšanos uz Krievijas hakeriem nosauca par politiskām raganu medībām.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Maskavas kiberuzbrukumiem, Savienotās Valstis decembra beigās vērsa jaunas sankcijas pret Krieviju. No ASV tika izraidīti 35 Krievijas diplomāti, un sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas bruņoto spēku izlūkdienestu. Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti «ar izlūkošanu saistītiem mērķiem».

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu