«Zelta globusa» balvās dominē «La La Land» (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) tika pasniegtas «Zelta globusa» balvas, un visvairāk godalgu ieguva režisora Deimiana Šazela kinomūzikls «La La Land».

Šī filma saņēma balvu kategorijā «Labākā komēdija/mūzikls», Šazelam tika piešķirta balva kategorijās «Labākais režisors» un «Labākais scenārijs», Emma Stouna par lomu «La La Land» tika atzīta par labāko aktrisi, Raiens Goslings par lomu «La La Land» ieguva balvu kategorijā «Labākais komēdijas/mūzikla aktieris». Par labāko filmas mūziku balvu ieguva «La La Land» mūzikas autors Džastins Harvics. Kategorijā «Labākā dziesma» uzvarēja šajā filmā dzirdamā kompozīcija «City of Stars».

«La La Land» kopumā saņēma septiņus «Zelta globusus», uzvarot visās kategorijās, kurās tā bija nominēta.

Līdz svētdienas ceremonijai lielākais «Zelta globusu» skaits, ko kāda filma saņēmusi, bija seši.

Par labāko dramatisko filmu tika atzīta «Moonlight» («Mēnesgaisma»).

Kategorijā «Labākais dramatiskās filmas aktieris» balvu saņēma Keisijs Afleks par lomu kinolentē «Manchester by the Sea» («Mančestra pie jūras»), bet Izabella Ipēra tika atzīta par labāko dramatiskās filmas aktrisi par lomu lentē «Elle» («Viņa»).

Prognožu favorīte šajā kategorijā bija Natālija Portmane par Džekijas Kenedijas lomas atveidojumu filmā «Jackie» («Džekija»).

Balvu kategorijā «Labākā otrā plāna aktrise» ieguvusi Viola Deivisa par lomu filmā «Fences», bet par labāko otrā plāna aktieri atzīts Ārons Teilors-Džonsons par lomu kinolentē «Nocturnal Animals» («Nakts dzīvnieki»).

Pretēji prognozēm, ka godalgu kategorijā «Labākā filma svešvalodā» saņems Austrijas un Vācijas kopražojuma dramedija «Toni Erdmann», godalgu šajā kategorijā saņēma holandiešu režisora Paula Verhūvena darbs «Elle».

Televīzijas darbu konkurencē kategorijā «Labākais seriāls ar ierobežotu sēriju skaitu vai labākā televīzijas filma» godalgu saņēma kanāla FX seriāls «The People vs O.J. Simpson: American Crime Story», bet labākās aktrises godalgu - Sāra Polsone par prokurores Māršas Klārkas atveidojumu šajā seriālā.

Savukārt kanāla AMC krimināldrāma «The Night Manager» tika godalgota ar trim «Zelta globusiem» aktierdarbu kategorijās. Tos saņēma Toms Hidlstons, Hjū Lorijs un Olīvija Kolmane.

Kanāla «Netflix» sāga par britu karaļnamu «The Crown» saņēma balvu kā labākais seriāls drāma, turklāt Klēra Foja tika godalgota kā labākā aktrise seriālā drāmā.

Aktieris Donalds Glovers saņēma godalgu par seriālu «Atlanta», kas uzvarēja kategorijā «Labākais seriāls komēdija», kā arī labākā aktiera balvu.

Ekrāna leģenda Merila Strīpa saņēma «Zelta globusu» par mūža ieguldījumu.

«Zelta globusa» balvas tika pasniegtas Beverlihilsas viesnīcā «Beverly Hilton».

«Zelta globusu» ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižāka par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, «Zelta globusa» balvas nav precīzākais rādītājs prestižās «Oskara» balvas potenciālajiem laureātiem, lai gan zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem ļauj gūt.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu