Latvijā slēpošanas trasēs aizvadīta aktīva nedēļas nogale (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Latvijā slēpošanas trasēs aizvadīta aktīva nedēļas nogale, tostarp daudzviet lielākais apmeklētāju pieplūdums bija svētdien, aģentūrai LETA sacīja aptaujāto slēpošanas trašu pārstāvji.

«Žagarkalna» pārstāvis Vadims Kameņevs aģentūrai LETA sacīja, ka slēpošanas trase apmeklētājiem pēc pārtraukuma tika atvērta piektdien, taču lielākais apmeklētāju pieplūdums bija svētdien, kas saistīts ar to, ka šajā dienā nebija tik auksts kā sestdien.

Kameņevs arī norādīja, lai gan šobrīd laika apstākļi ir mainīgi, gaisa temperatūra slēpošanas kalna darbībai pagaidām ir atbilstoša. Taču patlaban ir pārlieku silts, lai varētu ražot mākslīgo sniegu - tā ražošana varētu atsākties tuvākajās dienās, lai jau nedēļas nogalē varētu atvērt vēl kādu trasi. Šobrīd «Žagarkalnā» pieejamajās trasēs ir apmēram metru biezs sniega slānis.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa «Ozolkalns» valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai LETA sacīja, ka slēpotāju aktivitāte nedēļas nogalē «Ozolkalnā» bija liela, tajā skaitā sestdien aktivitāte bija mazāka saistībā ar lielo salu, bet svētdien uz kalna bija lielākais apmeklētāju skaits šajā ziemas sezonā - aptuveni 700 cilvēku. Nedēļas nogalē bija atvērta «Ozolkalns» «Zaļā» trase un bērnu mācību kalns.

Rokpelne piebilda - tā kā gaisa temperatūra ir paaugstinājusies, patlaban netiek ražots sniegs, kas nepieciešams, lai nedēļas nogalē varētu atvērt otro garo trasi. «Patlaban laika apstākļi diemžēl ir pārāk silti un sniega ražošana ir apstājusies. Gaidām nakti, skatīsimies, kāda tad būs temperatūra,» viņa sacīja.

«Kamparkalna» Kurzemē pārstāvji aģentūrai LETA teica, ka šosezon slēpošanas kalns pirmo reizi tika atvērts sestdien un aktīvi darbojās visu aizvadīto nedēļas nogali, tostarp gan sestdien, gan svētdien «Kamparkalns» bija vienlīdz aktīvi apmeklēts. Patlaban «Kamparkalnā» slēpotājiem ir atvērts mazais kalns, bet rīt pusdienlaikā iecerēts atsākt mākslīgā sniega ražošanu, lai sestdien, 14. janvārī, būtu iespējams atvērt lielo kalnu.

Atpūtas parka «Rāmkalni» mārketinga projektu vadītājs Uldis Janušs aģentūru LETA informēja, ka «Rāmkalnos» trase slēpotājiem ir atvērta no šodienas.

Savukārt «Reiņa trases» mājaslapā minēts, ka šodien no plkst.14 līdz 22 ir atvērta daļa galvenās trases ar vienu pacēlāju, kā arī iesācēju trase un «Herkuless» bērnu parks. Kameršļūkšanas trase un distanču slēpošanas trase pagaidām vēl nav pieejamas.

Arī «Riekstu kalns» mājaslapā teikts, ka šodien «Riekstukalnā» ir sagatavotas piecas trases - galvenā trase, «Fischer» sporta trase», garākā, hobija un iesācēju trase.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu