«Zelta globusa» pasniegšanu noskatījušies 20 miljoni skatītāju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Losandželosā svētdien notikušo «Zelta globusa» balvas pasniegšanu noskatījušies 20 miljoni televīzijas skatītāju, kas ir otrs labākais rādītājs pēdējo desmit gadu laikā, pirmdien paziņojis telekanāls NBC.

74. «Zelta globusa» pasniegšanas ceremoniju, ko vadīja amerikāņu komiķis Džimijs Falons, noskatījās 20 miljoni skatītāju, kas ir par 1,5 miljoniem vairāk nekā pērn, atklāja telekanāls, balstoties uz kompānijas «Nielsen Media Research» datiem.

Pērn britu aktiera Rikija Džervaisa vadīto ceremoniju noskatījās 18,5 miljoni cilvēku. Tomēr toreiz, atšķirībā no šā gada, ceremonijai par televīzijas skatītājiem vajadzēja sacensties ar amerikāņu futbola spēli.

Pēdējos gados vadošie balvu pasniegšanas šovi saskaras ar televīzijas auditorijas krišanos.

Režisora Deimiana Šazela kinomūzikls «La La Land» svētdien saņēma septiņus «Zelta globusus», uzvarot visās kategorijās, kurās tā bija nominēta.

Par labāko dramatisko filmu tika atzīta «Moonlight» («Mēnesgaisma»).

Viens no vakara spilgtākajiem brīžiem pienāca, kad aktrise Merila Strīpa, saņemot «Zelta globusa» balvu par mūža ieguldījumu kinomākslā, kritizēja jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu.

«Zelta globusu» ceremoniju rīko Holivudas Ārzemju preses asociācija, kas arī izraugās uzvarētājus. Tādēļ, lai gan prestižāka par ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgām, «Zelta globusa» balvas nav precīzākais rādītājs prestižās «Oskara» balvas potenciālajiem laureātiem, lai gan zināmu priekšstatu par iespējamajiem uzvarētājiem ļauj gūt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu