Improvizatoru apvienība «Ārprāts» radījusi izrādi latgaliski (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Improvizatoru apvienība «Ārprāts» radījusi garās formas improvizācijas izrādi latgaliski «A cik daudzi smīkla 2!», aģentūru LETA informēja apvienībā.

Pirmā izrāde notiks 19.janvārī plkst.20 Rīgas klubā «Četri balti krekli».

Patlaban «Ārprāts» ir vienīgā improvizatoru apvienība Latvijā, kas uzstājas arī latgaliešu valodā. Gandrīz puse no apvienības dalībniekiem ir dzimuši Latgalē, kas ļauj aktieriem brīvi improvizēt latgaliski.

«Man pašai latgaļu valoda ir kā sirds valoda. Latgaliski runāju ar ģimeni, draugiem no Latgales un dzīvniekiem. Un arī manā galvā domas skraida latgaliski. Daudzi uzskata, ka jauniešu komunikācijā šī valoda sāk izzust, tad nu mēs pierādīsim pretējo. Latgalieši ir draudzīgi, mīļi, laipni un nedaudz traki - to mēs arī centīsimies parādīt mūsu izrādē,» pauž improvizatoru apvienības dalībniece Signe Groznija.

Ikdienā «Ārprāts» improvizē teātra sporta žanrā. Tā pamatā ir komandas improvizācija, kuru papildina sporta elements - sacensība starp komandām un tiesnešu vērtējuma iegūšana. Galvenais spēles uzdevums ir atbilstoši dažādiem noteikumiem, nospēlēt īsas etīdes, kurām par pamatu tiek izmantoti skatītāju ierosinājumi un spontāna, neiestudēta aktieru rīcība.

«Ārprāts» sanāca kopā 2015.gada vasarā, un pulcē teātra sporta entuziastus no visas Latvijas. Kolektīvs uzvedis apmēram 50 izrādes, no kurām trešā daļa rīkota ārpus Rīgas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu