Alenu nav iespējams izārstēt, bet viņam var palīdzēt!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzbērnu Bartuševicu ģimenē tiek audzināti trīs dēli, no kuriem vecākais un jaunākais ir absolūti veseli, bet vidējam, četrgadīgajam Alenam, ir reta ģenētiska saslimšana – Angelmana sindroms. Tūlīt pēc piedzimšanas nekādas īpatnības nav bijušas pamanāmas, bet jau pēc pusgada mamma pamanīja, ka ar dēlu kaut kas nav kārtībā: viņš neturēja galvu, netiecās rāpot. Pēc gada bērnam tika uzstādīta diagnoze «Angelmana sindroms». Oktobrī mēs stāstījām par Georgiju Zīlnieku, zēnu ar tādu pašu diagnozi.

Garīgajai un fiziskajai atpalicībai pievienojās epilepsijas lēkmes, kas ir bieži sastopamas starp cilvēkiem ar šādu diagnozi. Pateicoties vairākiem rehabilitācijas kursiem, zēns ir iemācījies sēdēt, bet trīs gadu vecumā jau sācis staigāt, bet viņam joprojām bija grūti kāpt pa kāpnēm, staigāt pa nelīdzenu virsmu, skriet pa zāli. Ap četru gadu vecumu zēnam izdevās pārvarēt arī šīs grūtības, tagad viņš prot staigāt patstāvīgi. Alens nerunā, līdzīgi daudziem citiem cilvēkiem ar Angelmana sindromu.

Nesen viņš ir sācis apmeklēt specializētu bērnudārzu, un komunikācija ar citiem bērniem ir pozitīvi ietekmējusi viņa attīstību.

Protams, palīdz arī brāļi, no kuriem Alens daudz ko iemācās.

Bērniem ar Angelmana sindromu ļoti patīk komunicēt, viņi ir ļoti draudzīgi. Izārstēt viņus, diemžēl, nav iespējams, bet var palīdzēt attīstīt runas un sevis apkopšanas spējas, kā arī atvieglot vai pat novērst epilepsijas lēkmes. Sanktpēterburgas ārsti ir apņēmušies sniegt Alenam šādu palīdzību.

Kopumā tiek plānoti divi rehabilitācijas kursi Sanktpēterburgā: pirmais – šajā pavasarī, bet otrais – 2017. gada beigās. Diviem braucieniem ir nepieciešami 5500 eiro.

Ziedot Alena Bartuševica braucienam uz Sanktpēterburgu var, piezvanot uz tālruni 90006684 – šajā gadījumā Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Tie, kuri var ziedot lielāku summu – 4,27 eiro, ir lūgti zvanīt uz tālruni 90006560.

Ziedot var arī pārskaitot naudu elektroniski, izmantojot zemāk norādītos kontus ar piezīmi «Alenam Bartuševicam».

Saņēmējs: Labdarības fonds «Ticība, Cerība, Mīlestība», reģ. Nr. 50008173931

АS «Swedbank»

SWIFT: HABALV22

Konts: LV05HABA0551037000771

Nordea Bank AB Latvijas filiāle,

SWIFT NDEALV2X

EUR – LV19NDEA0000083088858

USD – LV72NDEA0000083088874

RUB – LV12NDEA0000083088887

Banka Citadele

Konts: LV06PARX0017233430001

Paldies visiem ziedotājiem!

Vasarā mēs stāstījām par Lanu Saukani.

Vēl nesen meitene ir bijusi spējīga pārvietoties tikai ratiņkrēslā, bet pa to laiku, ko viņa bija pavadījusi sēžot bez ratiņkrēsla, viņai ir attīstījušies abu gūžas locītavu izmežģījumi nepareizas pozas dēļ. Decembra beigās meitene atgriezās no Sanktpēterburgas bērnu ķirurģiskās klīnikas, kur viņai tika operētas gūžas locītavas.

Tagad Lana spēj staigāt ar speciālā bērnu staiguļa palīdzību, un viņas attīstības iespējas ir ievērojami paplašinājušās!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu