Foto: Kā Raimonds Pauls savu dzimšanas dienu svinēja (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

12.janvārī Dzintaru koncertzālē komponists Raimonds Pauls savā 81.dzimšanas dienā atskaņoja operu ārijas džeza aranžējumos. 

Koncertā Pauls muzicēja kopā ar Latvijas Radio bigbendu un «Sinfonietta Rīga» stīgu grupu. Programmā skanēja pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos un īpašā klavieru skanējumā, kāds raksturīgs vienīgi Paula spēlei.

Koncertā skanošās operu ārijas un melodijas aranžējis britu mūziķis Kallums O, ar kuru Latvijas Radio bigbendam izveidojusies veiksmīga sadarbība vairāku gadu garumā. Koncertā skanēja gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas - Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaka darbiem, kā arī Žorža Bizē «Karmenas», čehu romantiķa Antonīna Dvoržāka «Nāras» un Džordža Gēršvina meistardarba «Porgijs un Besa».

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu