Foto: Krievijas tautiešu politikas atbalstītāja Bukaina organizētā akcija pie valdības nama (243)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien pie valdības ēkas Krievijas tautiešu politikas atbalstītāja Staņislava Bukaina organizētā akcija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nepieciešamību plašu sabiedrības uzmanību nav piesaistījusi, novēroja aģentūra LETA.

Tautas sapulce ir pieteikta no plkst.9 līdz plkst.21. Pusotru stundu pirms tās oficiālā sākuma organizatori vēl nebija paspējuši uzstādīt telti. Notiekošo vēroja vien četri sirmgalvji, pulciņš televīzijas operatoru un žurnālistu. Sirmgalvji arī bija vienīgie, kas savā starpā apsprieda politiskās aktualitātes.

Ņemot vērā zīmīgo datumu, kad Vecrīgā 2009.gadā izcēlās grautiņi, policija šāda līmeņa pasākuma uzraudzīšanai atvēlējusi lielākus spēkus nekā parasti - pārdesmit likumsargi dežūrē pie valdības ēkas un garlaikojas Ministru kabineta koridorā, novēroja LETA.

Bukaiņa pārstāvji aģentūrai LETA izteica cerību, ka iedzīvotāji akciju apmeklēs pēcpusdienā, kad beigsies darbs. Tad arī plānots dedzināt svecītes iepretim valdības namam.

Jau ziņots, ka Drošības policijas vērtējumā plānotais pasākums ir saistāms ar Eiroskeptiķu rīcības partijas sevis popularizēšanas mēģinājumu pirms šogad plānotajām pašvaldības vēlēšanām.

Bukains iepriekš pauda, ka KNAB strādā 150 cilvēki un 15 gadu laikā neesot atstādināts neviens ierēdnis par krāpšanu. Šajā laika periodā esot nostrādātas kopumā 4,7 miljoni stundas, bet to efektivitāte pēc viņa domām ir nulle. Minētā iemesla dēļ viņš arī rīko protesta akcija pie valdības ēkas, tajā aktualizējot jautājumu, vai KNAB Latvijā vispār ir vajadzīgs.

Bukains izteicās, ka galvenais akcijas rīkotāju mērķis ir, lai visi latvieši, krievi, latgaļi un citi pārstāvji apvienotos mūsu valsts nākotnei. Tā būšot tautas sapulce, kuras laikā ikvienam būs iespēja visas dienas garumā atnākt un brīvajā mikrofonā pateikt visu, ko viņi vēlas.

Rīgas domē norādīja, ka organizatori pieteikuši piketu aptuveni 50 cilvēkiem.

Bukains iepriekš vairākkārt nonācis DP redzeslokā.

Komentāri (243)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu