Pirms filmas «Māceklis» seansa notiks saruna ar režisoru Serebreņņikovu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 20.janvārī, kinoteātrī «Splendid Palace» pirms Kannu kinofestivālā godalgotās filmas «Māceklis» pirmā seansa ar skatītājiem tiksies filmas režisors Kirils Serebreņņikovs, informēja kinoteātrī.

Filma «Māceklis» veidota pēc vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga lugas, kas Latvijā zināma, jo savulaik režisora Viestura Meikšāna versijā iestudēta Jaunajā Rīgas teātrī. Serebreņņikovs materiālu pārnesis uz mūsdienu Krievijas vidi, izmantojot to kā metaforu mūsdienu cilvēku nespējai sadzirdēt vienam otru un pieņemt atšķirīgās uzvedības un kultūras izpausmes.

Serebreņņikovs Latvijā kļuvis plaši pazīstams ar vairākkārtēju sadarbību ar Latvijas Nacionālo teātri. Šogad kopīgi tiek iestudēta ceturtā izrāde, mūsdienu lietuviešu absurda komēdija «Tuvā pilsēta», kuras pirmizrāde gaidāma 2017.gada martā. Iepriekš Latvijā ar panākumiem izrādīti un godalgoti Serebreņņikova iestudējumi «Mirušās dvēseles» (2010), «Voiceks» (2012) un «Raiņa sapņi» (2015).

Starptautisku ievērību guvušas tādas režisora filmas kā «Tēlojot upuri», «Jurģu diena» un «Krāpšana», kas tika iekļauta Venēcijas kinofestivāla programmā, turklāt tajā piedalījās arī divi latviešu aktieri Guna Zariņa un Artūrs Skrastiņš.

Serebreņņikovs ir desmit spēlfilmu, divu televīzijas seriālu un apmēram 50 teātra izrāžu režisors.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu