Gada krāsa interjerā - koši zaļa! Kā to izmantot? (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

«Pantone» krāsu institūts 2017. gada krāsas titulu ir piešķīris koši zaļajam (Greenery) tonim. Šis tonis atgādina pavasari, brīdi, kad kokiem sāk plaukt lapas un iedzīvotājus sāk iepriecināt pirmo ziedu pumpuri. Interjera dizainere Elīna Kuliša stāsta, ka šī gada zaļais tonis labi derēs, lai atsvaidzinātu tumšu interjeru un sniegtu dzīvīguma dzirksti gaiša iekārtojuma mājoklī.

Cilvēki ir iemācījušies dabas radītos toņus izmantot un ieviest interjerā. Šī gada toni košais «zaļums» dizaina konsultanti iesaka nebaidīties izmantot, kombinējot ar citu krāsu salikumiem. Kā zināms šis tonis vairo harmoniju un līdzsvaru, kā arī aktivizē darba spējas. Tiek uzskatīts, ka zaļā toņa krāsas izvēlās pašpārliecināti cilvēki. 

Košais «zaļums» viegli kombinējams ar maigiem pasteļtoņiem, ceriņkrāsas, spilgti dzelteno, brūnajiem, zilajiem un rozā toņiem.

Interjera dizainere Elīna Kuliša: «Atsvaidziniet interjeru izmantojot 2017. gada krāsu. Tas nudien nenozīmē, ka tagad ir jāmaina viss mājokļa interjers, piemēram, pārlīmējot tapetes vai pārkrāsojot sienas. Ja vēlaties dzīvojamo zonu atsvaidzināt ar «Pantone» gada nominēto krāsu – košo «zaļumu», tad pietiks vien ar spilvendrānu nomaiņu, vai citu zaļā toņa elementu ieviešanu savā mājoklī».

Košā «zaļuma» toni mājoklī var ieviest izmantojot dažādus interjera elementus, piemēram, aksesuāri kā aizkari, sienu uzlīmes, galda pārklāji, segas, spilveni un sveces. Dzīvīgumu piešķirs istabas augi, izvieto tos uz palodzes vai jebkurā vietā, kur tos sasniegs saules stari. Ja ir vēlme interjerā ietvert augus, kas ir košā «zaļuma» tonī, izvēlies papardes, sukulentus vai šeflēru. Uz virtuves palodzes interesanti izskatīsies baziliks un citi garšaugi, piemēram, košā «zaļuma» krāsas puķu podiņā. 

Ja virtuvē ir mīļas, bet sen izsēdētas taburetes, tās var atjaunot, nopūšot ar aerosola krāsu košā «zaļuma» tonī. Ja ir vēlme pēc viegli transformējamiem aksesuāriem, tad labi noderēs pūkains tepiķītis guļamistabai vai dzīvīgi zaļa toņa paklājiņš vannasistabai. Lai atsvaidzinātu virtuves izskatu, ikdienišķi pelēkos vai baltos iebūvējamās iekārtas rokturīšus nomaini uz zaļiem. Drūmo gada laiku nomāc izmantojot dzīvīgus zaļas krāsas nakts aizkarus guļamistabā. Ja bērnistabā mitinās divi bērni, tad, lai atdalītu teritoriju, ieteicams izmantot aizslietni, kā pamatā ir košā «zaļuma» tonis, iesaka Kuliša. 

Raksts tapis sadarbībā ar «K Senukai».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu