Baltijas baleta festivāls piedāvās plašu programmu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pavasarī, no 7.aprīļa līdz 24.aprīlim, 22.reizi norisināsies Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas skatītājiem piedāvās Čikāgas, Pekinas un Itālijas deju kompāniju priekšnesumus, aģentūru LETA informēja festivāla pārstāve Una Griškeviča.

Pēc viņas paustā, festivāla devīze joprojām būs «No klasikas līdz avangardam», savukārt šā gada tēma ir «Mīlestība», lai pasaulē un cilvēkos vairotu labo, skaisto, cildeno un mūžīgo.

Kā informē festivāla direktore Lita Beiris, šā gada festivāla īpašie viesi ir Pekinas Dejas teātris un Džordāno Čikāgas džeza dejas kompānija. Tāpat festivāla programmā paredzēts tradicionālais atklāšanas koncerts Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā, festivālam veltītā izstāde tirdzniecības centrā «Galerija centrs», Zviedrijas kino vakars un citas aktivitātes.

Beiris pavēstīja, ka Pekinas Dejas teātra avangarda baleta programma, kas 24.aprīlī būs skatāma Latvijas Nacionālajā operā, ir šā gada festivāla galvenā izrāde. Pekinas Dejas teātris ir dibināts 2008.gadā, un tas pārstāv moderno baleta žanru. Dejas teātra programmā ir trīs viencēlieni, kas katrs ir atšķirīgi, lai uzrunātu gan jauniešus, gan seniorus, gan neoklasikas cienītājus un avangarda pielūdzējus. Izrādi būs iespējams noskatīties arī 23.aprīlī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors». Abās izrādēs skatītājiem tiks piedāvātas Vangas Juaņjuaņas jaunākās horeogrāfijas «Farwell shadows», «Poison» un «Nightingale and the Rose».

Savukārt 1963.gadā dibinātā Džordāno Čikāgas dejas kompānija ir Amerikas oriģinālā džeza dejas kompānija, kas apbur skatītājus dažādās pasaules valstīs ar spēcīgu dinamiku un daudzveidīgu repertuāru, pauda Beiris.

Noskatīties Džordāno Čikāgas dejas kompānijas priekšnesumus varēs 9.aprīlī Preiļu novada Kultūras centrā, 11.aprīlī Ventspils teātra namā «Jūras Vārti», 13.aprīlī Rīgas Kongresu namā, kā arī paredzēts, ka 10.aprīlī notiks Čikāgas deju kompānijas baletmeistara vadītā meistarklase dejotājiem un baleta māksliniekiem.

Vienlaikus festivāla īpašais pārsteigums būs itāliešu horeogrāfes Benedetas Capanas izrāde «Saknes» - veltījums viņas vecmāmiņai, kādreizējai Latvijas baleta solistei Mirdzai Kalniņai. Izrāde notiks 23.aprīlī Kultūras akadēmijas Teātra mājā «Zirgu pasts».

Festivāla atklāšanas koncerts Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā šogad plānots 7.aprīlī. Tajā skatītājiem tiks piedāvāta mūzika, dziesma un deja.

Festivālu īsteno sabiedriskā labuma statusa bezpeļņas organizācija «Dejas varavīksne». Kā uzsver Beiris, festivāls turpina īstenot savu mērķi - bagātināt Latvijas kultūras telpu, popularizēt profesionālā baleta mākslu, izglītot iedzīvotājus par jaunākajām tendencēm klasiskajā un modernā baleta mākslā, kā arī organizēt labdarības akciju sociāli mazaizsargātajām grupām.

Biļetes uz 22.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla izrādēm un koncertiem drīzumā varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» un «Biļešu servisa» tīklā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu