«Satori» aicina uz publisku diskusiju par jauno latviešu valodu (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trešdien, 25. janvārī, plkst. 18:00 Kaņepes Kultūras centrā notiks interneta žurnāla «Satori.lv» organizēta publiska diskusija «Jauno latviešu valoda». Diskusijā piedalīsies rakstnieki, redaktori, valodnieki un citi valodas eksperti, to vadīs «Satori.lv» galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Kāda ir latviešu valoda 2017. gadā? Cik atvērti esam pārmaiņām, jaunvārdiem un aizguvumiem? Cik stipri sargājam «pareizo» latviešu valodu un vai spējam to aprakstīt? Cik dabisks ir latviešu valodas attīstības process, cik lielā mērā to kontrolē valsts iestādes un akadēmiskās struktūras? Kā valodu ietekmē interneta saziņa, kas piedāvā vienkāršotas prasības rakstu valodai. Ko valodai dod mūsdienu literatūra, tulkošanas process? Vai ir nepieciešama mūsdienīga latviešu valodas skaidrojošā vārdnīca?

Atbildes uz jautājumiem par jauno latviešu valodu kopīgi meklēs diskusijas dalībnieki – rakstniece Ieva Melgalve, redaktors Arturs Hansons, rakstnieks Aivars Eipurs un valodnieks Andrejs Veisbergs.

Šomēnes arī biedrība «Ascendum» ar Pētera Avena labdarības fonda «Paaudze» atbalstu izdevusi otro, papildināto izdevumu «Satori bibliotēkā» grāmatai-vārdnīcai «Jauno latviešu valoda», kuras autors ir Ilmārs Šlāpins. Grāmatnīcās un veikalos tā nonāks 30. janvārī, bet dedzīgākajiem interesentiem ar to būs iespēja iepazīties jau diskusijas laikā.

Diskusiju apmeklēt aicināts ikviens interesents. Kaņepes Kultūras centrs atrodas Rīgā, Skolas ielā 15. Ieeja bez maksas.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu