Eizenšteina dzimšanas dienā «Kino bize» rādīs «Bruņukuģis Potjomkins» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot izcilā kino režisora Sergeja Eizenšteina dzimšanas dienu, svētdien, 22.janvārī, plkst.18.15 kinoteātrī «Kino Bize» tiks demonstrēta viņa filma «Bruņukuģis Potjomkins», informēja kinoteātrī.

Ievadvārdus pirms seansa teiks kino kritiķis Artūrs Zavgorodnijs.

Pēc kinoteātrī paustā, Eizenšteina mēmā filma «Bruņukuģis Potjomkins» vairākus gadu desmitus ir piesaistījusi lielu uzmanību visā pasaulē un piepildījusi skatītāju zāles. No tās baidījās, to aizliedza un nespēja aizliegt. Filmu īsināja, graizīja pa gabaliem, taču pat izkropļotais «Bruņukuģis Potjomkins» saglabāja nepārspējamu spēku.

«Vizuālais un vēstošais pagātnes notikumu atspoguļojums, kuru Sergejs Eizenšteins demonstrē filmā «Bruņukuģis Potjomkins», tai skaitā arī viņa slavenā montāžas teorija, viegli uztveramā veidā sarunājas ar mūsdienu publiku tai saprotamā valodā. Tas ir radikāls, bez vārdiem izteikts sociāli politisks vēstījums, kurš vēl aizvien, neskatoties uz to, ka pagājuši vairāki gadu desmiti, ierindojas starp pasaules kino lielākajiem šedevriem,» pauda Zavgorodnijs.

Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā «BezRindas.lv».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu