Senatori vēlas bloķēt Trampam iespējas atcelt sankcijas pret Krieviju (309)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV senatoru grupa, kurā ir kā demokrātu, tā republikāņu pārstāvji, nolēmusi virzīt likumprojektu, kas paredz bloķēt iespējas prezidentam Donaldam Trampam atcelt Krievijai noteiktās sankcijas, svētdien telekanālam ABC apliecināja Senāta demokrātu līderis Čaks Šūmers.

Likumdevēji bažījas, ka Trampa administrācija varētu atcelt sankcijas apmaiņā pret Krievijas solījumiem samazināt kodolieročus, skaidroja senators.

«Ja mēs atcelsim sankcijas, tad mēs sacīsim Krievijai: «Turpiniet iejaukties mūsu vēlēšanās un darīt citas sliktas lietas.» Tas paudīs analoģisku signālu Ķīnai un Irānai. Tas būs briesmīgi,» skaidroja Šūmers.

Dokumentu atbalstījuši senatori republikāņi Džons Makeins un Lindsijs Greiems.

Sagaidāms, ka likumprojekts Senātā tiks iesniegts jau nākamās nedēļas laikā.

14.janvārī Tramps intervijā laikrakstam «Wall Street Journal» sacīja, ka «vismaz kādu laiku» negrasās atcelt Krievijai Ukrainas krīzes dēļ noteiktās sankcijas.

Nākamajā dienā intervijā britu laikrakstam «Times» Tramps paziņoja, ka ir gatavs piedāvāt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sankciju atcelšanu apmaiņā pret kodolarsenālu samazināšanu.

Komentāri (309)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu